Lanserer aggressive anti-pirattiltak

Fremover vil det ikke være mulig å spille Ubisoft-spill til PC uten internettilgang.

Ubisoft har tidligere vært kontroversielle for sin kamp mot piratkopiering, ved å benytte seg av den etter hvert beryktede kopibeskyttelsen Starforce. Etter at de fikk søksmål og store reaksjoner imot seg droppet de denne beskyttelsen, i favør av blant annet Securom- og Tagès-systemene.

Nå har Ubisoft etter det Edge erfarer konstruert nye tiltak som vil bli brukt i deres kommende PC-spill. Den nye beskyttelsen krever autentisering av spillet mot Ubisofts servere og innlogging med en Ubi.com-konto hver gang det skal spilles. Med andre ord må man til en hver tid ha en fungerende internettilgang. Beskyttelsen er allerede i bruk i betaversjonen av The Settlers 7: Paths to a Kingdom.

I et intervju med Gamespy uttaler Ubisofts Brent Wilkinson at de ikke venter reaksjoner fra kunder:

– Vi tror folk flest ikke vil ha problemer med dette. Folk flest er alltid koblet til Internett, sier Wilkinson, og legger til at man kan installere spillene på så mange PC-er man vil.

Trolig vil Ubisoft bli møtt med kritiske røster som hevder at dette ikke vil hindre pirater, men bli en ulempe for betalende kunder som er på reise eller har manglende eller ustabil nettilgang.

Systemet introduserer samtidig oppbevaring av lagrede spill på Ubisofts servere, slik at det blir enklere å benytte seg av spillene på flere maskiner. Man vil heller ikke trenge å ha den originale platen i DVD-spilleren.

Hvorvidt PC-utgaven av Assassin's Creed 2, som blir sluppet 5. mars, vil ha det nye systemet, er usikkert.

Siste fra forsiden