Square Enix byr på Eidos

Lara blir japansk?

Square Enix har lagt inn et offisielt bud på britiske Eidos.

Den britiske spillutgiveren Eidos har i lengre tid slitt økonomisk, og vært på utkikk etter potensielle kjøpere. Det har lenge vært klart at Square Enix har vært en av kandidatene, og nå har den japanske giganten lagt inn et bud på Eidos.

Budet har en verdi på 84,3 millioner britiske pund (litt over 800 millioner kroner), og er dermed langt høyere enn selskapets aksjeverdi. Eidos-styret anbefaler aksjonærene å selge, og mye tyder på at handelen vil gå i boks.

Square Enix håper kjøpet av Eidos vil understøtte selskapets posisjon som en av verdenslederne innen interaktiv underholdning, og president Yoichi Wada har følgende å si:

– Eidos er en talentfull utvikler og utgiver, med en bred portefølje bestående av suksessrike massemarkedsfranchiser – ledet av Tomb Raider, en av spillhistoriens mest suksessrike serier.

Han fortsetter:

– Eidos har et sterkt rykte for høy kvalitet og erfaring i forhold til å skape figurer og historier som appellerer til kjøperne. Deres produkter komplimenterer vår forretning godt, og vil akselerere vår aggressive ekspansjon i de vestlige markedene.

Du kan lese mer om Square Enix forsøk på å kjøpe Eidos hos GamesIndustry.biz.

Diskuter artikkelen

Siste fra forsiden