Laras første eventyr også til Wii

Eidos har kunngjort at nyversjonen av det første Tomb Raider-spillet også kommer til Wii.

Da Tomb Raider ble lansert i 1996, markerte det et gjennombrudd i spillverdenen. Her fikk vi et tredjepersons actionspill med ekte 3D-design, hvor vi spilte en tøff og akrobatisk heltinne. Spillet var faktisk så banebrytende at nye tredjepersons actioneventyr ofte ble referert til som "Tomb Raider-kloner", på samme måte som førstepersons skytespill alltid måtte sammenlignes med Doom et par år tidligere.

Bilde fra PS2-versjonen

Tomb Raider: Anniversary er en nyversjon av det første, klassiske Tomb Raider-spillet. Ved hjelp av motoren fra det kritikerroste Tomb Raider: Legends har områdene og gameplayet fra det første spillet blitt gjenskapt for et moderne publikum, med flott grafikk og et glatt kontrollsystem. Spillet utvikles av Crystal Dynamics, som også stod for Tomb Raider: Legend.

Her følger vi arkeolog (eller gravrøver, alt etter som hvordan man velger å se det) Lara Croft på eventyr i mystiske ruiner, og underveis må vi blant annet ta turen til Peru, Hellas og Egypt. På hennes vei gjennom disse mystiske stedene møter hun farlige dyr, som ulver, bjørner og krokodiller, samt mystiske monstre og grusomme dinosaurer.

I dag har Eidos bekreftet at Tomb Raider: Anniversary også kommer til Wii. I en pressemelding forteller de at Wii-eiere får kontrollere Lara på en ny og unik måte, og at spillet vil komme med en rekke nye funksjoner. De minner også om at PC og PS2-versjonen av spillet vil lanseres i juni, og at en PSP-versjon kommer i salg kort etter. Wii-versjonen har for øyeblikket ikke fått noen utgivelsesdato.

Siste fra forsiden