League of Legends-proffer får ikke lenger strømme andre spill

Spiller man i proff-ligaen er man sportens ansikt utad, mener Riot Games.

LCS-spillere må tåle restriksjoner.
Riot Games

Natt til torsdag publiserte nettstedet onGamers en kopi av kontrakten som profesjonelle League of Legends-lag må signere for å være en del av den offisielle konkurranseligaen LCS neste år. I kontrakten står det at proffspillerne ikke kan drive reklame for spill som Dota 2, Hearthstone, StarCraft, World of Warcraft, Heroes of Newerth og en rekke andre titler.

Utdrag av de nevnte delene av kontrakten. (Faksimile: onGamers).

I tillegg finner vi gamblingnettsteder, reseptbelagte legemidler, våpen, pornografiske nettsteder og tobakksprodukter på restriksjonslisten.

Representativer fra LCS bekreftet senere til nettstedet at begrensingene også gjelder strømming, noe som i praksis betyr at spillere som deltar i League Championship Series må holde seg til å strømme League of Legends, eller spill som Riot ikke har ført opp i kontrakten.

Sterke reaksjoner

På det veletablerte diskusjonsforumet Reddit har det vært stor respons etter at kontraktbetingelsene ble kjent. Flere brukere anklager League of Legends-utvikler Riot Games for å stille urimelige krav og å detaljstyre spillerne, samt ha egne interesser i sikte.

Slik så verdensmesterskapsfinalen i LCS ut i 2012.
artubr, flickr.com

Enkelte understreker at restriksjonene for strømming burde være utelatt, ettersom spillerne ikke får lønn direkte fra Riot for annet enn å delta i LCS-ligaen. Andre understreker hvordan andre sportsligaer har lignende restriksjoner på plass for sine spillere, slik som basketballigaen NBA og ishockeyligaen NFL. For eksempel trekkes et tilfelle fra i sommer frem, der en rekke NBA-spillere ble bøtelagt for å ha deltatt på et arrangement som ikke var godkjent av ligaen.

Riot hevder på sin side at restriksjonene er nok et steg på veien til å gjøre League of Legends til en legitim sport. Tidligere har selskapet sørget for at spillere kan få idrettsvisum i Nord-Amerika, noe som betyr at man kan trene og bo i landet over lengre tid. Riot lønner også alle som deltar i LCS, og prøver å profesjonalisere spillingen med et seervennlig arrangement rundt ligaen.

– Vi skjønner at et kan være noen uenigheter når det kommer til proffspillernes strømming. Tidligere måtte de bare tenke på sine personlige merker når de strømmet, og at man ikke brukte feil tastatur for å gjøre sponsorene fornøyde. Nå, derimot, er disse profesjonelle som har kontrakt med en profesjonell sportsliga. Når de nå strømmer til 50 000 fans representerer de også sporten, skriver Riots esportsansvarlige, Whalen Rozell i Reddit-tråden.

Neste LCS-sesong begynner neste år

LCS-kampene trekker store visningstall.

Opptrappingen til neste års LCS-sesong har allerede begynt, med promoteringsturneringer og andre arrangement. I midten av desember avholdes det også en turnering der de beste amerikanske og europeiske lagene spiller mot hverandre kalt Battle of the Atlantic. Det skal blant annet europamestrene Fnatic kjempe mot det amerikanske superlaget Cloud 9, og Team SoloMid skal se om de klarer å slå Lemondogs.

LCS er en liga som strekker seg ut over mesteparten av året. Neste år er det fjerde gang ligaen setter de beste League of Legends-lagene opp mot hverandre for å se hvem som er best i hver sin region. De som utmerker seg møtes så i en verdensmesterskapsturnering på høsten.

Les også
Overwatch ute med stor oppdatering

Riot har lykkes med å gjøre spillet til en populær sport
Over 32 millioner så på verdensmesterskapsfinalen i League of Legends

Siste fra forsiden