E-SPORT: 32 millioner så League of Legends-mesterskapet
E-sport
(Bilde: Riot Games)

32 millioner så League of Legends-mesterskapet

Høstens finale er nå den mest sette esportsbegivenheten noensinne.

Da SK Telecom T1 og og Royal Club kjempet om verdensmestertittelen i League of Legends tidligere i år, trakk finalekampene 32 millioner seere. Dette melder arrangør og spillutvikler Riot Games på sine nettsider

Firedobling

Her vinner SK Telecom T1 den siste kampen.
Her vinner SK Telecom T1 den siste kampen.Foto: Riot Games

At verdensfinalen mest sannsynlig kom til å toppe fjorårets allerede imponerende seertall var ikke uventet, men en firedobling er nok mer enn både Riot Games og fansen så for seg. I fjor ble finalekampen sett av totalt 8,2 millioner mennesker, mens sendingen på sitt mest populære hadde 1,1 millioner samtidige seere. Av de totalt 32 millionene som så på i år greide finalen å trekke 8,5 millioner samtidig.

Dette gjør at årets League of Legends-mesterskap er den mest sette esportsbegivenheten noensinne. Riot knuser nå sin egen rekord fra mai i år, da 18 millioner så på en sending av en All-Stars-kamp i Shanghai. 

Ny LCS-sesong på trappene

Finalekampen gikk for øvrig i SK Telecom T1s favør. Det koreanske laget knuste sine kinesiske motstandere med tre seiere på rappen, og rasket med seg mesterskapspokalen og om lag 6 millioner kroner.

Nå er det relativt rolig i League of Legends-miljøet frem mot oppstarten av LCS' fjerde sesong i 2014. Til helgen møtes dog noen av de beste lagene under Intel Extreme Masters i Köln for å kjempe om penger og renommé. Blant annet stiller norske Erlend «NukeDuck» Holm sammen med sitt nye lag, Ninjas in Pyjamas, samt stjernene i europeiske Fnatic som kom seg til semifinalene i verdensmesterskapet tidligere i høst.

Fikk du med deg toppmomentene fra forrige League of Legends-sesong?
Se de beste øyeblikkene fra LCS Sesong 3 »

Her kan du se årets finale i League of Legends-mesterskapet i sin helhet:

Kommentarer (9)

Forsiden akkurat nå

Til toppen