32 millioner så League of Legends-mesterskapet

Høstens finale er nå den mest sette esportsbegivenheten noensinne.

Riot Games

Da SK Telecom T1 og og Royal Club kjempet om verdensmestertittelen i League of Legends tidligere i år, trakk finalekampene 32 millioner seere. Dette melder arrangør og spillutvikler Riot Games på sine nettsider.

Firedobling

Her vinner SK Telecom T1 den siste kampen.

At verdensfinalen mest sannsynlig kom til å toppe fjorårets allerede imponerende seertall var ikke uventet, men en firedobling er nok mer enn både Riot Games og fansen så for seg. I fjor ble finalekampen sett av totalt 8,2 millioner mennesker, mens sendingen på sitt mest populære hadde 1,1 millioner samtidige seere. Av de totalt 32 millionene som så på i år greide finalen å trekke 8,5 millioner samtidig.

Dette gjør at årets League of Legends-mesterskap er den mest sette esportsbegivenheten noensinne. Riot knuser nå sin egen rekord fra mai i år, da 18 millioner så på en sending av en All-Stars-kamp i Shanghai.

Ny LCS-sesong på trappene

Finalekampen gikk for øvrig i SK Telecom T1s favør. Det koreanske laget knuste sine kinesiske motstandere med tre seiere på rappen, og rasket med seg mesterskapspokalen og om lag 6 millioner kroner.

Nå er det relativt rolig i League of Legends-miljøet frem mot oppstarten av LCS' fjerde sesong i 2014. Til helgen møtes dog noen av de beste lagene under Intel Extreme Masters i Köln for å kjempe om penger og renommé. Blant annet stiller norske Erlend «NukeDuck» Holm sammen med sitt nye lag, Ninjas in Pyjamas, samt stjernene i europeiske Fnatic som kom seg til semifinalene i verdensmesterskapet tidligere i høst.

Fikk du med deg toppmomentene fra forrige League of Legends-sesong?
Se de beste øyeblikkene fra LCS Sesong 3 »

Her kan du se årets finale i League of Legends-mesterskapet i sin helhet:

Siste fra forsiden