8 millioner så League of Legends' verdensfinale

Over 8000 møtte opp i finalelokalet i Los Angeles.

Riot Games har frigjort imponerende tall i kjølvannet av League of Legends’ andre verdensmesterskap. Ifølge spillutvikleren ble nemlig finalen sett av over 8 millioner mennesker.

For å være eksakt skal 8, 282 millioner ha vært innom enten TV-sendingene i Kina og Korea, eller sett på livestreamen på nett. Over 8000 personer tok pilegrimsferden til Galen Center i Los Angeles for å se Taipei Assassins knuse Azubu Frost.

På ett tidspunkt ble finalen fulgt av over 1,1 millioner personer på nett. Dermed slår League of Legends rekorden som ble satt under Valves The International Dota 2-turneringen forrige måned. Den gang var det ifølge GameSpot om lag 567 000 seere som nistirret på skjermen samtidig.

Juks og fanteri

Taipei Assassins stakk av med førstepremien på en million dollar da finalen ble spilt 13. oktober. Turneringen ble dog ikke gjennomført uten et par kontroverser. Nettverksproblemene som flere opplevde ble overskygget av forsøk på juks fra flere lag.

League of Legends har blitt et uhyre populært spill. (Bilde: Riot Games)

En av spillerne på sølvlaget Azubu Frost fikk beskjed om å ba opp 30 000 dollar etter at det ble påvist at han og laget fikk en fordel av å ha gløttet på den store turneringsskjermen under en av kampene. Team SoloMid, som også lot øynene vandre litt for mye, slapp unna med en advarsel, ettersom man ikke kunne påvise at de hadde dratt nytte av den ekstra informasjonen.

Se finale i vår turnering på lørdag

Lørdag 27. oktober sveiver vi selv i gang vår finale i vår egen League of Legends-turnering. Finalen finner sted i Oslo City, og det vil være muligheter for å komme å titte på kampene. Det blir også holdt finaler i StarCraft II, Counter-Strike: Global Offensive og FIFA 13, og kan man ikke møte opp kan man overvære kampene via en direkteoverføring på nett. Det er lagene Gamers League og Memphis som tevler om premiepotten som består av 10 000 kroner og en del utstyr fra Cooler Master, samt muligheten til å smykke seg med tittelen «Norges beste League of Legends-lag».

Les også: Riot Games bøtelegger League of Legends-juksere Les også: League of Legends' æresystem ute nå

Siste fra forsiden