Lederflukt hos Gigacon

– Vil ikke gjøre samme feil to ganger, sier tidligere styremedlem.

Gigacon/Facebook

Tidligere i år gikk selskapet bak fjorårets Gigacon konkurs på grunn av milliongjeld og manglende betalingsevne etter arrangementet. I en kjennelse datert 28. januar kom det frem at selskapet ikke var i stand til å dekke sine forpliktelser og at betalingsvanskene ikke var av en forbigående art.

I et Facebook-innlegg før konkursåpningen meldte Gigacon at selskapet undergikk store endringer for å forberede seg til årets arrangement.

– Gigacon går gjennom store endringer for øyeblikket og klargjør seg for året 2015. I det nye året vil Gigacon bli driftet av et nytt og sterkere selskap med enda flere ildsjeler og samme hovedkjerne bak, og det åpner dører og muligheter som tidligere var kun en visjon. Derfor ser vi ekstremt spent frem til dette fantastiske året, står det skrevet.

Les også: – Gigacon ble teknisk større og mer utfordrende enn jeg så for meg

Restrukturering

Restruktureringen av selskapet begynte trolig i fjor da Gigacon endret navn til Spillfestival AS i enhetsregisteret. Drøyt to uker senere ble det åpnet for konkurs. Før den tid ble imidlertid det nye selskapet, Gigacon Gamingfestival AS, stiftet og registrert med en utvidet liste over styremedlemmer.

Flere av Norges beste e-sportutøvere deltok i konkurranser under Gigacon i fjor høst.

Med et nytt selskap etablert annonserte ledelsen at årets Gigacon vil finne sted mellom 1. og 4. oktober i Telenor Arena. Renato Mahmutagić står fortsatt oppført som styreleder, men hentet inn fire nye styremedlemmer i form av Christopher Collings, Thomas Borgvang, Martin Schrøder og Christian Stenberg Pettersen.

Nå har Martin Schrøder og Christian Stenberg Pettersen valgt å selge seg ut av dette nye selskapet. Sistnevnte begrunner valget med at han ikke tror årets arrangement kan avholdes innenfor forsvarlige rammer. Sammen med de to tidligere styremedlemmene følger minst ti andre lederfigurer.

– Vil ikke gjøre samme feil to ganger

Pettersen sier til Gamermag at han tror årets arrangement ikke kan gjennomføres på en forsvarlig måte, samtidig som en konflikt har oppstått med styreleder Mahmutagić.

– Jeg trekker meg ut fordi jeg ikke har tro på at Gigacon 2015 kan gjennomføres innenfor forsvarlige rammer. Samtidig er min konflikt/uenighet med styreleder så stor at den vil være mer til skade enn til hjelp for å klare å gjennomføre Gigacon 2015, sier det tidligere styremedlemmet, forteller Pettersen.

– Hva mener du med forsvarlige rammer?

– Selskapet som arrangerte Gigacon i fjor gikk konkurs. Det er akseptabelt å gjøre en feil én gang, men jeg vil ikke gjenta feilen en gang til. Hvis jeg går god for å gjøre samme feil og gå konkurs igjen vil jeg miste min tillit i miljøet.

Les også
Flere lag er utestengt fra den profesjonelle League of Legends-scenen

– Årets Gigacon, da jeg fortsatt var en del, hadde for store utgifter og for liten forutsigbar inntekt til at det vil være forsvarlig å arrangeres, avslutter Pettersen.

Spekulerer i egeninteresser

Renato Mahmutagic er styreleder for det nye selskapet Gigacon Spillfestival AS.

På spørsmål om hva konflikten har gått ut på, forteller styreleder Mahmutagić at det i forrige måned ble lagt frem en intern styrelederrapport som kan ha bidratt til at de to tidligere styremedlemmene har meldt seg ut. Han sier også at det i etterkant kan vises til egeninteresser rundt et nytt arrangement, noe de også ser svært alvorlig på.

– Det kan ha sammenheng med et nytt arrangement som er på vei til Norge, som deres venner har hatt møte med, men det er bare spekulasjon. Vi har også fått informasjon om at det har blitt uttalt negativt, samt gitt falske opplysninger og informasjon om Gigacon av enkelte deleiere mens de har vært aksjeeiere og hatt verv i styret, sier Mahmutagić.

– Hvorfor har flere ledere valgt å slå følge med de tidligere styremedlemmene?

– I fjor bestod Gigacon av to ledd, og Christian Pettersen jobbet med organisering som leder for de frivillige. Han rekrutterte personlig mange av de faglige lederne via personlig kjennskap og dermed er dette resultatet. Med tanke på tidligere spekulasjon kan det selvsagt ha sin hensikt å ha disse fantastiske menneskene som var utslagsgivende for gjennomføringen av Gigacon, som en del av crew for det nye arrangementet, mener Mahmutagić.

Pettersen kjenner seg ikke igjen i spekulasjonene til Mahmutagić om egeninteresser i et mulig nytt arrangement. Han understreker at han har valgt å selge seg ut av Gigacon på grunn av sin manglende tillit til årets utgave.

– Angående anklager om egeninteresse i et annet arrangement så er det bare spekulasjoner. Jeg er ikke med på å arrangere noe nytt som vil kunne konkurrere mot Gigacon. Jeg har sluttet fordi jeg ikke har tro på et nytt Gigacon i 2015, forteller Pettersen.

Godt i gang med planleggingen

Til tross for lederflukten er Mahmutagic optimistisk foran årets arrangement i oktober. Han forteller at de vil satse på en noe mindre tilstelning, men med større og bedre planlagte turneringer. Selskapet vil holde en pressekonferanse i de kommende månedene for å avsløre flere detaljer.

– I fjor var jeg litt usikker på hvordan vi ville klare oss siden det var første gang, men i år er det ingen tvil. Årets arrangement vil være litt mindre og mye bedre gjennomført, og som vil ha enda større e-sportturneringer enn i fjor. Mer fokus på «gamerne og communitiet» samt bruke en Comic Con/PAX-inspirert modell, sier han.

– Hvem er involvert i driften av Gigacon nå?

– Jeg har jobbet i kulissene med det nye teamet i nesten fire måneder. Det nye teamet består hovedsakelig av fire kjernepersoner, alle med erfaring og tyngde fra spill og e-sportbransjen, med to hovedpersoner som står bak planleggingen der jeg er en av dem, sier Gigacon-grunnleggeren.

Mahmutagić forsikrer videre at de i år står på økonomisk forsvarlig grunn og at de har nok egenkapital til å finansiere det nødvendige takket være nye investorer, som ifølge han selv er store, sentrale aktører som er i stand til å løfte arrangementet til nye høyder.

Artikkelen er levert av Gamermag.no. Flere artikler om e-sport:

Siste fra forsiden