The Settlers 7 får Age of Empires-hjelp

Legendariske Bruce Shelley som rådgiver

Skaperen av Age of Empires jobber med det nyeste Settlers-spillet.

Settlers-serien har hatt store problemer med å finne en identitet. Det første spillet i serien var et unikt og spennende strategispill, og oppfølgeren fulgte omtrent i samme stil. Så begynte utvikler Blue Byte å forandre oppskriften, og i de senere årene har spillene i serien variert veldig i stil.

Bygg og bo.

er det klart at utviklerne har hentet inn veterandesigner Bruce Shelley for å hjelpe dem på det syvende spillet i serien. Shelley har en lang karriere i spillindustrien og jobbet blant annet med Sid Meier på Civilization og Railroad Tycoon. Han er imidlertid mest kjent for det banebrytende sanntidsstrategispillet Age of Empires.

Som resten av de ansatte hos Ensemble Studios mistet Shelley jobben sin da studioet ble nedlagt av Microsoft for ett år siden. Nå har han fått rollen som designkonsulent på The Settlers 7, og forhåpentligvis kan han hjelpe Blue Byte å få den tradisjonsrike serien på rett kjøl igjen etter mye frem og tilbake.

The Settlers 7: Paths to a Kingdom kommer til våren, og lar deg lede et kongedømme i renessansetidens Europa. Spillet kommer med dype systemer for produksjon, som lar deg utvide kongeriket ditt landsby for landsby og optimalisere produksjonskjeder og transportsystemer.

Underveis kan du velge å følge tre ulike strategier. Du kan fokusere på sterke hærer som knuser motstanderne, du kan drive forskning gjennom kontroll over ulike klostre, eller du kan ta kontroll over de beste handelsrutene og tjene deg rik. Seierspoeng tildeles underveis, avhengig av hva du gjør.

Siste fra forsiden