Legionærer i kamp på nettet

Slitherine Software har akkurat kunngjort Legion Arena, et online-strategispill hvor spilleren må kjempe mot Romas fiender.

I Legion Arena får du ansvaret for en romersk hær og må kjempe mot alle som ikke er fornøyde med Roma sin stilling som det ledende riket i vesten. Du må rekruttere nye soldater, velge hva slags trening de skal få og på og på den måten bygge opp en slagkraftig hær som skal knuse all motstand. Spillet foregår kun online, og alle resultatene logges inn på en sentral server som så rangerer hæren din i forhold til alle de andre spillerkontrollerte hærene.

Du starter med en general og en liten pengesum som kan brukes til å rekruttere nye soldater. I starten vil du ikke ha råd til mange eller gode tropper, men etter hvert som du vinner slag vil mennene dine få mer erfaring, som kan brukes til å kjøpe trening. Du vil også kunne forandre på utseendet til de individuelle soldatene dine, slik at hæren din får et mer personlig preg.

Spilleren får plassere ut styrkene før selve slaget, og det blir også mulig å kontrollere dem underveis, men hvor stor grad av kontroll du får avhenger av hvor god generalen din er. Hvis han ikke klarer å holde orden på mennene sine, klarer heller ikke du det. Du kan med andre ord beordre en enhet til å gå til et eller annet sted eller angripe en spesifikk fiende, men hvor ofte du får mulighet til å gi slike direkte ordre avhenger av generalen din.

Meningen ser ut til å være at dette er et spill du kan spille 15-30 minutter hver dag. Spillet vil være gratis å laste ned fra Internett, men etter at du har kontrollert hæren din i noen uker vil du måtte betale en viss sum per måned. For å friste folk til å fortsette å spille vil utviklerne kontinuerlig lansere nye kart, enheter og oppgraderinger. I følge pressemeldingen vil spillet være klart for nedlasting innen to-tre måneder.

Siste fra forsiden