Lek politi og røver i nytt Rainbow Six-spill

Ubisoft erstatter kansellert spill med et annet.

Etter den overraskende avsløringen av Watch Dogs på E3 for to år siden har Ubisoft blitt kjent for å vente med de virkelig spennende nyhetene til slutten av sine pressekonferanser. Denne trenden vedvarte i fjor, da storsatsningen The Division var Ubisofts ess i ermet.

I år gikk den kanadiske spillgiganten for et hat-trick med avsløringen av et nytt spill i den taktiske skytespillserien Rainbow Six. Administrerende direktør, Yves Guillemot, inntok scenen og lettet sløret på Tom Clancy's Rainbow Six: Siege.

I Tom Clancy's Rainbow Six: Siege spiller det ene laget rollen som gisseltakere. (Skjermbilde: Ubisoft)

Gisseldrama i flerspiller

Ubisoft viste frem et flerspiller-scenario der to lag på fem stykker utkjemper en heftig skyteduell i et vanlig forstadshus. Huset, og kvinnen som bor der, har blitt utsatt for en gisseltagning av ukjente gjerningsmenn som nå har forskanset seg i huset. Utenfor sirkler et politihelikopter og overvåker stedet.

Det ene laget inntar rollen som gisseltakerne, mens det andre laget styrer politistyrken som skal stanse dem. Etter en runde med rekognosering bestemmer politiet seg for å rapellere ned fra taket og bryte seg gjennom vinduene. Eksplosiver, taktiske skjold og dekningsild får etter til å begynne med has på gisseltakerne, men situasjonen snus ganske fort. Huset blir skutt i fillebiter mens både politi og innbruddstyver kjemper med nebb og klør for å vinne.

Situasjonen er intens og de to lagene har sine individuelle styrker og svakheter. Politiet kan bruke eksplosiver til å gå gjennom dører, vegg og gulv, mens de kriminelle kan sette opp barrierer og sperringer for å hindre politiet. Taktisk samarbeid og konstant kommunikasjon er nøkkelen til en vellykket spilløkt.

Ved annonseringen av Tom Clancy's Rainbow Six: Siege er det kroken på døra for det etterlengtede Rainbow Six: Patriots som ble annonsert i 2011. Lanseringsdato for Siege er ikke kjent.

Siste fra forsiden