Counter-Strike: GO - IOS Pantamera / ESL One Katowice

LGB trakk det korteste strået i Stockholm, men viste meget gode takter

Nordmennene fikk også brått plass i den store ESL One-kvalifiseringen.

Ruben «rubino» Villaroel og resten av gutta i LGB eSports skal delta i ESL-kvalifiseringen førstkommende helg.
HLTV.org

IOS Pantamera-resultater:

Vis mer

1. fnatic
2. Titan
3. EnVyUs
4. Virtus.Pro
5. Ninjas in Pyjamas
6. LGB eSports

I helgen spilte LGB-gutta i en stjernespekket turnering i Sverige der de kjempet om en premiepott på over 200 000 svenske kroner, og de gjorde seg slettes ikke bort selv om de endte på en sisteplass på tabellen.

Turneringen ble spilt som en gruppe, der de tre beste lagene gikk videre til sluttspill, førsteplassen gikk rett til finalen mens andre- og tredjeplassen skulle spille semifinale om den siste finaleplassen.

LGB tapte 4 av 5 kamper men spilte meget godt mot spesielt Fnatic, som vant hele turneringen. Våre norske venner ble slått knepent 16-12. Seieren kom mot fjorårets Katowice-vinner Virtus.Pro på kartet de_cache, og sluttresultatet ble 16-11 etter en stor forestilling av nordmennene.

Spilte uten press

LGB mot Fnatic i gruppespillet.

LGB var det eneste laget som hadde kvalifisert seg til turneringen, og visste at de skulle spille mot store stjerner. Dette gjorde at de kunne spille uten press og være en skikkelig «underdog». På LGB eSports sine hjemmesider kunne Morten «zEVES» si følgende.

– Vi er meget fornøyde med lagets prestasjon og resultatene i turneringen. Vi møtte fem lag som er vurdert som de fem beste i verden for øyeblikket, og naturlig nok var oddsen mot oss fra starten. Men erfaringen vi fikk med oss fra denne turneringen er noe vi kan arbeide med på lang sikt mens vi jobber mot ESL One Katowice. Forventningene til oss som lag vil bli større nå siden vi viste gode resultater mot flere lag, men vi viste også at vi må jobbe med å bli mer konsistente i prestasjonene våre.

LGB tok med seg omlag 8500 kroner fra turneringen i premiepenger.

Klare for ESL One-kvalifiseringen

ESL One Kvalifiseringen

Vis mer

16 lag spiller offline i Polen. De åtte beste lagene går videre til hovedturneringen som starter 12. mars, der de åtte beste fra forrige storturnering venter i en stjernespekket 16-lagsturnering.

Titan
3DMAX
dignitas
LGB eSports
mousesports
Copenhagen Wolves
Cloud9
Team Liquid
Vox Eminor
Piter
INSHOCK
Flipsid3
CLG
puta
ex-ESC
KaBuM

Samtidig som laget kjempet i Sverige i helgen, ble det klart at nye lag har blitt diskvalifisert fra kvalifiseringen til ESL One som følge av kampfiksingsskandalen. ESL besluttet derfor å gi både 3DMAX og LGB eSports en plass i kvalifiseringen som spilles i Polen.

Her satser naturligvis våre norske venner på å bli blant de åtte beste slik at de kvalifiserer seg til hovedturneringen, og til Gamer.no sier Morten «zEVES» Vollan at alt annet enn topp åtte vil være uakseptabelt.

Kvalifiseringen finner sted i Polen 14. og 15. februar. Lagene blir delt i to grupper i dobbel eliminasjon, best av en i hver kamp. Kampene blir å se på ESL sin egen strøm på Twitch, og Gamer.no vil følge kvalifiseringen tett.

Les også
Gigantoppgjør i Telialigaens hovedkamp

Selve hovedturneringen skal spilles i mars, og har en premiepott på svimlende 1,9 millioner kroner der førsteplassen stikker av med omlag 750 000 av disse.

Counter-Strike-miljøet har slitt med kampfiksing de siste ukene.
Skandalene vil ingen ende ta i toppmiljøet »

Siste fra forsiden