Tell Me Why

Life is Strange-studioets neste spill har transperson som hovedfigur

Tell Me Why er det neste episodiske spillet fra Dontnod.

Under Xbox X019-arrangement torsdag kveld fikk vi se den første traileren fra Dontnod Entertainments neste spill, Tell Me Why.

Spillet er satt til Alaska, og vi følger tvillingene Tyler og Alyson Ronan. I løpet av spillet skal vi få vite mer om forhistorien til de to, og det som virker å være en ganske vanskelig barndom. Spillet skal være delt i tre episoder, og den første slippes til Xbox One og PC neste sommer.

I pressemeldingen nevnes det også at Tyler er transperson, og det legges vekt på hvor sjelden det vi ser et slikt perspektiv i spillverdenen.

Med Life is Strange-spillene utforsket Dontnod blant annet et potensielt lesbisk forhold – og fikk både skryt og kritikk for hvordan de håndterte dynamikken mellom Max og Chloe, om hvor lite eller hvor mye de la vekt på karakterenes impliserte forhold. I oppfølgeren Life is Strange: Before the Storm – utviklet av Deck Nine – var subteksten mer tydelig, og Chloe og Rachels tenåringsromanse fikk mer fokus.

Under utviklingen av Tell Me Why skal studioet ha jobbet med interesseorganisasjonen Gay & Lesbian Alliance Against Defamation, som har som mål å fremme god representasjon av LBHT i media.

– Microsoft og Dontnod har jobbet med mål om at Tyler skal være autentisk. Tyler er en gjennomført, elskverdig karakter, med en historie som ikke er redusert til enkle transperson-troper. Det å skape en spillbar hovedfigur som er transperson – og passe på å gjøre det riktig – legger lista høyere for fremtidig inklusjon av LBHT-tema og figurer i spill, sier GLAAD-sjef Nick Adams i pressemeldingen.

Siste fra forsiden