Tell Me Why - Pride 2022

Gir bort Tell Me Why i forbindelse med Pride

Dontnod deler ut gratis eksemplarer av spillet frem til 1. juli.

Xbox Game Studios

Det episodebaserte eventyret Tell Me Why er gratis på Xbox-konsoller og PC via Steam og Microsoft-butikken gjennom hele juni. Det i forbindelse med feiringen av Pride.

Hva er Pride?

Vis mer

Pride er en årlig markering av og for mennesker med tilknytning til LHBT+-bevegelsen – som for eksempel lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Protagonisten i Tell Me Why er en transperson, og Pride er en sak som står utvikler Dontnod nær. Utvikleren ga også bort spillet gratis forrige juni.

Samtidig har Xbox – utgiver for Tell Me Why – donert 25 000 dollar til Transgender Law Center og Trans Lifeline, to veldedige organisasjoner som tilbyr støtte for transpersoner.

Troverdig om et vanskelig tema

Tell Me Why forteller historien om tvillingene Tyler og Alyson.
Xbox Game Studios

Tell Me Why ble opprinnelig lansert i 2020, fra skaperne av Life is Strange. Spillet fulgte Tyler og tvillingsøsteren Alyson, som treffer hverandre for første gang på ti år og må navigere en rekke utfordringer knyttet til både barndommen og Tylers nye identitet.

Vår anmelder mente historien tok opp vanskelige temaer på en troverdig måte, men at selve spillingen var litt haltende.

– Alt i alt er Tell Me Why et ærbart forsøk på å ta opp opptil flere vanskelige og kompliserte problemstillinger. Nok en gang viser Dontnod at de kan det å skrive troverdige mennesker og menneskelige relasjoner, skrev Bjarte Wathne Helgesen.

LES OGSÅ: Bioshock: The Collection er ukas gratisspill fra Epic »

Siste fra forsiden