Telenorligaen / League of Legends

– Lions skuffer så langt, men de vil hente seg inn

Vi snakker med Telenorliga-kommentatorene om League of Legends-sesongen til nå.

Sindre Wirkola (t.v). og Eskil Uggen er League of Legends-kommentatorene i Telenorligaen.
Gamer.no/YouTube

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere deltar og det spilles mer enn 300 kamper i uka.

Stillingen i League of Legends-ligaen etter halvspilt serie:

1. BX3 (10 poeng)
2. Celestial Gaming (8 poeng)
3. Atraxy (7 poeng)
4. SupaGoatSmuggla (6 poeng)
5. Lions (6 poeng)
6. GamersLeague (2 poeng)
7. Arcane Gaming (2 poeng)
8. Team Gamermag (0 poeng)

Ligaportal for de enkelte spillene:

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Halvveis i League of Legends-delen av Telenorligaen er det tydelig at tabellen har delt seg i to. Bare fire poeng skiller SupaGoatSmuggla og Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb, som deler fjerdeplassen, fra BX3 Elektroniske Sportsklubb som leder. Det er også like kort vei ned til bunnen av tabellen.

Samtidig har majoriteten av lagene hatt mange spillerutskiftninger og kampresultatene har vist uavgjort oftere enn forventet. De relativt ustabile prestasjonene, og den åpenbare uroen innad i lag og organisasjoner, gjør at tabellen er vanskelig å tolke. Det er også flere av lagene som ikke har fått vist frem sine nåværende lagoppstillinger ordentlig enda, så de kommende ukene kan by på mange overraskelser.

– Det er vanskelig å si hvilke lag som har overrasket mest så langt. Lagene som startet sesongen er nesten ikke til å kjenne igjen. En kan egentlig si at jeg er mest «overrasket» over at Celestial Gaming har bestått nøyaktig slik vi kjenner dem igjen, sier Eskil «Fearsome» Uggen, hovedkommentator i League of Legends.

Se helgens toppoppgjør på GamerTV »

BX3 bytter mest, men er fremdeles best

BX3 er kanskje laget som stikker seg mest frem med tanke på spillerbytter, men endringene har til en viss grad fungert for dem. De leder tross alt tabellen og med unntak av et mye omtalt uavgjortresultat mot Atraxy, har de vunnet alle kampene sine.

Lagoppstillingen BX3 har nå ligner mistenkelig på den de startet med, tilbake i Aria eSports, og Aria var ikke et dårlig lag: De vant første sesong av Telenorligaen. Likevel er det verdt å nevne at mens BX3 har stagnert litt, har flere av de andre lagene i ligaen styrket sine ferdigheter og begynt å ta innpå.

Sondre «Tivity» Afdal, Mid Lane-spiller på BX3, uttalte til Gamer.no tidligere denne uken at han tror det kan være en stor fordel for dem å være tilbake til den «klassiske stilen». I følge ham har laget nemlig lært mye av alle utskiftningene og flere av spillerne har fått et annet perspektiv på spillet etter at de begynte å tape litt.

– Jeg kan ikke garantere at vi er best lengre, men det er nesten en fordel fordi alle på laget vil fokusere mer på å bli bedre nå, forklarte Tivity.

Sindre «SmiileyGuy» Wirkola, ekspertkommentator i League of Legends, mener lagoppstillingen til BX3 er mindre imponerende enn den har vært, men tror likevel at spillerne kan gjenta suksessen fra i fjor:

Sondre «Tivity» Afdal spiller for BX3 nå.

– Jeg tror BX3 har best odds for å vinne for øyeblikket. De leder og de burde ha den sterkeste lagoppstillingen, men det blir lite rom for feil.

– Jeg er litt skuffet over Lions

Les også
Viking sikret sluttspillplass - Domino må ta ett poeng i siste serierunde

Flere lagoppstillinger har fått nye organisasjoner i ryggen. Blant dem er laget som nå spiller for Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb. Den samme lagoppstillingen ble nemlig kastet ut av BX3 i januar, men reiste påfølgende måned til Kristiansund hvor de slo ligalederne, som tok deres organisasjonplass, i finalen på The Convention. De har ikke vært like overbevisende i Telenorligaen.

– Det er egentlig litt skuffende at Lions, som er en av favorittene til å vinne ligaen, har spilt uavgjort mot tre av fire lag. To av lagene de spilte uavgjort mot er også noen av ligaens største «underdogs», sier Wirkola til Gamer.

Overraskende nok gikk nemlig Lions på en smell mot både GamersLeague (daværende Tiger eSports) og Arcane Gaming. Disse to lagene deler nå sjetteplassen på tabellen og har to tap og to uavgjortresultater bak seg. Lions, som tilsammen har tre uavgjortresultat bak seg, befinner seg dermed på en noe skuffende delt fjerdeplass sammen med SupaGoatSmuggla.

– Akkurat som Wirkola, er jeg litt skuffet over Lions. Det føles som de burde slått sine motstandere langt enklere enn hva de har gjort. I stedet befinner de seg på midten av tabellen med kun fire runder igjen å spille, forklarer Uggen.

Hvem kan gjøre ambisjoner til resultater?

Hovedkommentatoren tror likevel at Lions vil hente seg inn igjen, han er bare usikker på om det kan bli for lite og for sent. Lagets reddende engel i det hele, blir sluttspillet som denne sesongen vil inkludere fire lag – i stedet for to slik det var i fjor.

– Jeg tror de fire beste blir, i rekkefølge: BX3, Celestial Gaming, Lions og Atraxy. Det blir veldig tett om tredjeplassen, men jeg tror Lions klarer å snike seg forbi både Atraxy og SupaGoatSmugla, sier Uggen og utdyper:

– Jeg har elsket å se SupaGoatSmuggla spille kampene sine beinhardt og sikre seg viktige poeng, men jeg tror at de vil slite nå som de har Lions, BX3 og Atraxy igjen som motstandere i de siste rundene.

Kommentatoren tror også at Lions vil kunne hente tre viktige poeng mot sin rival, BX3, i siste ligarunde. Det har de tross alt vist før at de er mer enn kapable til å gjøre.

Her kan du se «Boffen» få kommentatorene til å gå av skaftet.

– De to viktigste kampene i sesongen ligger fremfor oss. Først til helga, hvor Celestial Gaming møter BX3, også i siste runde hvor Lions og BX3 møtes. Disse oppgjørene vil vise hvilke lag som kan følge opp ambisjoner med resultater, uttaler Uggen, som videre mener at BX3 blir umulig å slå i et sluttspill dersom de skulle vinne begge disse viktige kampene.

Høydepunktet så langt

Når det kommer til favorittøyeblikk så langt i ligaspillet, har begge kommentatorene trukket frem det samme klippet. Øyeblikket er hentet fra kampen mellom SupaGoatSmuggla og Celestial Gaming, hvor Sebastian «Boffen» Gsell ene og alene tar ned fire motstandere i en avgjørende kamp om dragen.

Uggen synes også at Adrian «Dizpey» Kjellesvik sitt spill på Hecarim mot Celestial Gaming var «kneggeverdig». Dipzey avgjorde nemlig kampen i Lions favør med denne praktfulle oppvisningen.

Her er 1. divisjonskampene i League of Legends-delen av Telenorligaen denne helgen:

Siste fra forsiden