Om infokapsler
Tri Tin «K0u» Lam spiller nå for BX3. Dette bildet er fra tiden hans i Cloud 9.
E-sport
Tri Tin «K0u» Lam spiller nå for BX3. Dette bildet er fra tiden hans i Cloud 9. (Bilde: Riot Games, stillbilde fra LCS-sendning)

Telenorligaen: League of Legends

Anerkjent jungler tas inn til lag i norsk førstedivisjon

BX3 Elektroniske Sportsklubb er i vinden igjen.

Dette er Telenorligaen:

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G, Expert og Telenor.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal for de enkelte spillene i Telenorligaen:

I starten av januar ble det kjent at BX3 kvittet seg med hele League of Legends-laget sitt, for så å plukke opp lagoppstillingen som vant høstsesongen.

Nå har de gjort enda en endring i spillerstallen. BX3 har nemlig hentet inn den anerkjente jungleren Tri Tin «K0u» Lam som blant annet har spilt for Cloud 9 Ecliplse, Ninjas in Pyjamas og Gamers 2.

Har fått et dårlig rykte i Europa

K0u er fremdeles ansett som en av Europas beste junglere, men har samtidig fått rykte på seg for å ha en litt «toxic» og «tiltete» oppførsel. Atferden hans skal også være blant årsakene til at han har vært innom så mange lag i en alder av 17 år.  

I Cloud 9 Eclipse kom han for eksempel på kanten med lagets analytiker, Charlie «Charlie» Lipsie. Det var en faktorene bak at han i mai ønsket overgang til Ninjas in Pyjamas. Mens alt sto på forklarte K0u litt om situasjonen til Gamer.no:

– Jeg og Charlie hadde et ganske dårlig forhold. Jeg prøvde ikke så hardt i treningskamper og derfor trodde han at min dømmekraft var ganske dårlig. Det hender at jeg tenker feil og gjør dumme ting, men Charlie overdriver veldig og vet ikke nok.

Allerede i august var K0u sitt eventyr i Ninjas in Pyjamas over. Denne gangen var det også interne konflikter som lå bak

Preben «Prebz» G. Bertheussen er support for i BX3.
Preben «Prebz» G. Bertheussen er support for i BX3. Bilde: Benedichte Breistøl

Preben «Prebz» G. Bertheussen, som spiller support for BX3, forteller til bloggen Glittergames.no at han ikke har merket noe til «toxic»-oppførsel fra K0u så langt.

– Alle har holdt hodet kaldt på trening så langt og K0u har tatt over rollen som «shot caller» veldig bra.

I samme sak uttaler Prebz at det merkes at nivået til K0u er et hakk over andre norske junglere. Det fikk Arcane Gaming merke. De var nemlig det første laget som spilte mot den nyeste versjonen av BX3 sin lagoppstilling i Telenorligaen. 

– K0u vant nesten første kamp alene

Mens BX3 er en av favorittene til å vinne ligaen, rykket Arcane Gaming opp i første divisjon denne sesongen. Per Steffen «Persha» Høe Dybdahl fra Arcane mener likevel at med mer trening i forkant så kunne de ha vunnet over BX3 i helga, men de var ikke forberedt på å møte en ny og såpass erfaren jungler som K0u. 

Dette er League of Legends-laget til BX3:

Norge Morten «Speed» Kjelsrud (Top)
Norge Tri Tin «K0u» Lam (Jungle) 
Norge TBA (Mid)*
Norge Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland (ADC)
Norge Preben «Prebz» Gulbrandsen (Support)

*BX3 har ikke bestemt seg for hvilken Mid Lane-spiller skal bruke fast fremover. For øyeblikket står både  Jørgen «Hatrixx» Elgåen og Sondre «Tivity» Afdal oppført i deres lagoppstilling. Organisasjonen kommer til å ta en avgjørelse vedrørende denne posisjonen i slutten av februar.

– K0u hadde ekstremt stor påvirkning i begge kampene og vant nesten første kamp alene. Han er veldig sterk tidlig og vi var for rustne til å stoppe ham, forklarer Persha til Gamer.no.

Persha synes det er tydelig at K0u er Norges beste jungler for øyeblikket, men det er ikke umulig å stoppe ham. K0u er nemlig ganske lik andre junglere senere i spillet, han må  bare stoppes i starten.

– Ikke la K0u få styre kampen tidlig. Det er der han skinner. Hvis dere får stoppet ham fra å «snowballe» lanes blir det lettere å håndtere ham, fordi han fremstår nemlig som en helt ordinær jungler senere i kampen, avslutter Persha.

Team Gamermag er det neste laget som skal spille mot K0u og BX3 Elektroniske Sportsklubb. Det skjer allerede til helgen og strømmes på GamerTV søndag 15. febraur klokken 18.00.

Resultatene fra andre runde i Telenorligaen:

Hjemmelag   Bortelag Resultat
Tiger eSports mot Celestial Gaming 0-2
BX3 Elektroniske Sportsklubb mot Arcane Gaming 2-0
Team Gamermag mot SupaGoatSmuggla 0-2
Team NoName mot Atraxy 2-0

Tabellen i Telenorligaen slik den ser ut nå:

Plassering Lag Kamper Poeng
1. Celestial Gaming 2 6
2. SupaGoatSmuggla 2 4
3. Team NoName 2 4
4. BX3 Elektroniske Sportsklubb 1 3
5. Tiger eSports 2 1
6. Arcane Gaming 2 1
7. Atraxy 1 0
8. Team Gamermag 2 0
  • Tid: 8. februar 2015 - 18:00
  • Spill: League of Legends
Telenorligaen: League of Legends - våren 2015: 1. Divisjon Gå til kampsiden

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen