Norsk ligavinner blir BX3s nye League of Legends-satsing

– Vi bryr oss ikke om hva folk tenker, sier de tidligere Aria-spillerne.

Det nye League of Legends-laget til BX3 består nå av «Tivity», «Hatrixx», «Prebz», «BitFatAndBlack» og «Speed».
Benedichte Breistøl

Dette er det nye League of Legends-laget til BX3:

Vis mer

Morten «Speed» Kjelsrud (Top)
Sondre «Tivity» Afdal (Jungle)
Jørgen «Hatrixx» Elgåen (Mid)
Jon Olav «BigFatAndBlack» Holland (ADC)
Preben «Prebz» Gulbrandsen (Support)

Da Gamer.no slapp nyheten om at BX3 Elektroniske Sportsklubb kvittet seg med hele League of Legends-laget sitt, tok det ikke lang tid før spekulasjonene rundt hvem som skulle erstatte dem begynte.

Nå er det ikke noe å spekulere i lengre: Aria eSports, som vant Logitech G League of Legends Series-finalen over nettopp BX3 i fjor, går nå inn i organisasjonen og skal spille for dem ut 2015.

– Har etterlyst iver og seriøsitet

BX3 kom fredag med en utfyllende annonsering vedrørende fristillingen av det forrige laget, og senere om signeringen av tidligere Aria eSports.

– Aria demonstrerte tidlig i samtalene med klubben den iveren og seriøsiteten vi har etterlyst tidligere hos lag. I tillegg er laget merittert og mestvinnende av nåværende aktive League of Legends-lag i Norge. Vi mener dette blir en god «fit» for alle parter, skriver BX3 i pressemeldingen.

Aria eSports vant Gamer.no-ligaen høsten 2014, men det er kun to spillere fra dette laget som nå danner BX3s nye satsing.

De poengterer også at samtalene med deres nye lag kun har funnet sted i januar. Dermed motsier BX3 påstandene om at de har planlagt dette siden november, slik flere av spillerne som ble kastet ut påstår.

Bryr seg ikke om hva folk tenker

Preben «Prebz» Gulbrandsen, support på nye BX3, skjønner at de nå ansees som den store stygge ulven i dette scenarioet, men synes ikke det er noe problem. Han mener det er naturlig at BX3 vil ha et seriøst lag som kan vinne.

– Seier er noe alle klubber og organisasjoner burde ha som hovedmål, sier han til Gamer.no.

– Vi bryr oss ikke noe om at folk tenker vi er «bad guys». Vi fikk et bra tilbud fra en god organisasjon og det var det rette for oss å ta imot dette. At det går ut over det gamle laget kan ikke vi ta ansvar for.

Preben «Prebz» Gulbrandsen.

Kun to av spillerne som var på Aria-laget da de vant den norske ligaen i 2014 blir med til BX3. De har også to spillere som nå bytter rolle. Dette har fått folk til å omtale dem som «den svakeste varianten av Aria noen sinne».

Les også
Neste major i Boston

Prebz ler av dette og mener de sitter på det sterkeste laget i Norge.

– Selv om vi ikke har fått trent så mye enda, er det lagt en plan for alt og vi kommer til å motbevise alle de som ikke tror vi er gode nok til å vinne generelt eller bare bryte forbannelsen, hevder han.

Håper å snu forbannelsen

Det er nemlig en liten spøk i det norske League of Legends-miljøet at det hviler en forbannelse over BX3 som gjør at de aldri vinner noe. Denne håper derfor Prebz og laget at de kan snu. Han har selv vært på BX3 i et år tidligere og de vant ingen LAN eller turneringer da heller.

– Vi kan bryte den forbannelsen. Denne lineup-en har såpass mye kvalitet, modenhet og harmoni at jeg tror ikke vi blir å slite noe nevneverdig i Norge, mener Prebz og legger til:

– Vi vil vinne alle store arrangement i Norge, og noen internasjonalt. Hovedsaklig i Skandinavia.

Jørgen «Hatrixx» Elgåen sammen med BX3-personlighet Amalie «Proxyfox» Reisvaag.

Hatrixx returnerer

Jørgen «Hatrixx» Elgåen har, i likhet med Prebz, spilt for BX3 tidligere. For Hatrixx sin del endte det ikke like greit. Det var nemlig konflikter mellom partene etter at Hatrixx valgte å forlate organisasjonen før jul. BX3 ønsket da å få tilbake utstyret og drakten de hadde gitt ham, og mente at han brøt en muntlig avtale de hadde seg i mellom.

Nå returnerer han til organisasjonen han følte seg truet av for noen måneder siden.

– Jeg har valgt å glemme det som skjedde fordi jeg ønsker å spille med laget mitt videre. Vi er på gode «terms» nå, sier Hatrixx til Gamer.no.

– Jeg har ikke fått sett kontraktene enda, men den muntlige avtalen virker grei. Slik det ser ut nå blir vi med BX3 ut 2015.

Aria eSports gikk lenge ubeseiret i den norske League of Legends-scenen og er det laget som vant flest turneringer og LAN i 2014. De vant blant annet Gigacon, Gamer.no-ligaen og flere onlineturneringer.

De syv spillerne som fikk sparken fra BX3 har dannet Team NoName:
– De ga oss ingen god forklaring »

Siste fra forsiden