Counter-Strike: Global Offensive

Lions-spiller «benkes» og nektes å bytte klubb før kontrakten går ut

– Noe av det rareste og tynneste jeg har opplevd, fortviler spilleren.

Henrik «Neto» Kristengård (midten) under ESL Nordic desember 2015.
ESL

Dagen før høstsesongen av Telenorligaen startet opp i fjor, avslørte Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb sitt nye Counter-Strike-lag. Tre nye spillere var hentet inn, og en av disse var 18-åringen Henrik «Neto» Kristengård.

Nå, fem måneder senere, ønsker moldenseren seg bort fra klubben grunnet en situasjon under ESL Nordic tidligere i vinter.

– Jeg har ønsket meg bort fra Lions en god stund. Vi var uenige om forskjellige ting, og jeg valgte å gå ut av laget etter en hendelse som oppstod etter en ESL-kamp. Jeg ønsker ikke å gå i dybden om hva som skjedde der, ettersom jeg fortsatt har respekt for mine gamle lagkamerater. Likevel er jeg trygg på at de nå skjønner at det de gjorde var feil og usportslig, men vi er forbi det nå, forteller spilleren til Gamer.no.

Ikke lenger ønsket på førstelaget

Problemene starter når han opplever at klubben oppfører seg urimelig der de tvinger ham til å være reserve fremfor å la ham gå før kontrakten går ut 31. mars. Dette skyldes etter det Gamer.no forstår en klausul i avtalen som gjør det mulig for klubben å benytte spilleren slik de ønsker.

– Jeg er ikke ønsket på førstelaget. Jeg forlot som sagt laget med fri vilje, og både laget, og jeg, vet at jeg ikke kommer tilbake.

Gamer.no vet at blant annet Demise Elektroniske Sportsklubb er interessert i å bruke unggutten på The Convention i slutten av februar. Klubben har vært i kontakt med Oslo Lions om et lån, men skal ha fått avslag.

Hovedpersonen selv forteller til Gamer.no at han er svært interessert i å spille for Demise.

– Selvfølgelig er det interessant for meg å delta på The Convention. Jeg vet at det er erklært interesse der, og jeg har veldig lyst å få til det.

– Hva sier Oslo Lions til deg når du spør dem om å få en overgang til Demise?

– Klubben sa vel egentlig ingenting til Demise da de spurte. Jeg er ganske fortvilt over hva de driver med, virker ikke som de har veldig god kontroll innad i styret. Selv får jeg heller ikke svar uten å skrive meldinger til dem åtte ganger i timen.

LES OGSÅ. Han er første norske spiller som blir leid ut til annen klubb

– Feil på alle slags måter

Han synes det er dumt at de ikke vil låne ham ut når han uansett ikke er til nytte for klubben lenger.

Les også
– Jeg har ikke sett Lithium spille med lagoppstillingen de har nå

– Det er feil på alle slags måter å ikke låne meg ut, og det er i alle fall veldig rart for meg. Vi får se hva som skjer, men jeg sitter ikke igjen med så mye respekt for Lions nå.

– Behandlingen jeg har fått av Lions har vel egentlig vært noe av det rareste og tynneste jeg har opplevd. Først hørte jeg at kontrakten min kunne gå ut i januar, det skjedde ikke. Deretter fikk jeg egentlig aldri noe svar, ingenting skjedde. Så jeg føler meg ikke bra behandlet, for å si det sånn.

– Føler du at kontrakten du skrev under på ivaretar klubbens rettigheter mer enn dine egne?

– Ja, uten tvil.

– Burde du oppdaget at klubben hadde mulighet til å gjøre dette før du signerte?

– Det jeg kan si er at de ikke presenterte nok i kontrakten. Kontrakten er konfidensiell, så jeg kan ikke røpe for mye, men jeg føler meg litt lurt, eller utnyttet der de prøver å nekte meg ting jeg har lov til. Som for eksempel å si opp kontrakten.

Hyret inn rådgiver

Kristengård kontaktet etterhvert en juridisk rådgiver for å se nærmere på avtalen.

– Han sa til meg at jeg hadde fullt rett til å si opp. Jeg har søkt om oppsigelse og håper den blir godkjent sånn at jeg kommer ut av kontrakten senest 1. mars, avslutter Kristengård.

Gamer.no har forsøkt å få en kommentar fra ledelsen i Oslo Lions siden 19. januar. Klubben sier de forstår at spilleren er fortvilet, men anser det hele som en intern uenighet, og ønsker ikke å kommentere saken før den er ferdigbehandlet i styret.

LES OGSÅ: BX3 skifter ut hele laget fem måneder etter signering

Siste fra forsiden