HadeLAN 2016

Lokker med uforglemmelig åpningsshow og imponerende premiepott

HadeLAN slår på stortrommen når arrangementet går av stabelen for tiende gang.

HadeLAN foregår i Lunnehallen, omtrent 1 time nord for Oslo.
HadeLAN

HadeLAN, et arrangement som en gang begynte som et skoleprosjekt, har vokst jevnt og trutt siden første samling i 2007. I år går det av stabelen for tiende gang og arrangørene lover at årets HadeLAN blir enda større og bedre.

Show og kjendiser

Ett av årets største trekkplaster er e-sportsatsningen, med en premiepott på over 40 000 kroner. I tillegg frister de med et åpningsshow som man, i følge arrangøren, ikke vil gå glipp av.

Arrangørene ønsker at HadeLAN skal være et bra sted for alle, samtidig som de bygger seg opp som en seriøs norsk aktør innenfor e-sport.
HadeLAN

– Vi har allerede sparket i gang jubileet med å lansere en splitter ny nettside. Denne gangen kan vi også friste med vår største satsing på e-sport, med en premiepott på over 40 000 kroner, noe som er rimelig mye på et relativt lite LAN. Nytt av året er at vi også har invitert noen temmelig prominente gjester, og har store planer om å gi deltakerne et uforglemmelig åpningsshow, forteller Steinar Engelund, leder for Hadeland Event og HadeLAN 2016, til Gamer.no.

Engelund er en del av gjengen som opprettet arrangementet for snart ti år siden, i forbindelse med et prosjekt på skolen.

– Vi er fremdeles den samme gjengen som startet arrangementet i 2007. Vi har spredd oss over hele landet, men hver vinter finner vi sammen igjen for å gjennomføre HadeLAN. Det motiverer oss å se alle ungdommen som møter opp og koser seg gjennom hele helgen. Dette er noe vi koser oss med, forteller Engelund.

Satser på e-sport

SLIK BLIR PREMIEFORDELINGEN PÅ HADELAN 2016:

Vis mer

Counter-Strike: Global Offensive:

1. plass: 20 000 kroner
2. plass: 8000 kroner
3. plass: 2500 kroner

League of Legends:

1. plass: 5000 kroner
2. plass: 2500 kroner
3. plass: Gratisbilletter til HadeLAN 2017

Hearthstone:

1. plass: 1250 kroner
2. plass: 750 kroner
3. plass: Gratisbillett til HadeLAN 2017

Minecraft:

1. plass: Gratisbillett til HadeLAN 2017
2. plass: Freebees
3. plass: Freebees

I likhet med mange norske LAN, har e-sport blitt en viktig satsning for HadeLAN. I år konkurreres det i fire ulike spill, som holdes jevnt utover helgen. Det spilles mindre turneringer i Hearthstone: Heroes of Warcraft, League of Legends og Minecraft, men det er skytespillet Counter Strike: Global Offensive som blir hovedturneringen i år.

– Vi har valgt å satse på Counter Strike: Global Offensive ettersom vi over flere år har sett at det er Counter-Strike som drar flest spillere. Jeg vil si det er det største spillet i Norge i dag, blant annet med sendinger på VGTV og med enorm oppslutning rundt Telenorligaen, forteller Stefan Bergsrud i spillteamet hos HadeLAN i en artikkel på arrangementets egen nettside.

Bergsrud understreker likevel at det fremdeles er et LAN for alle.

– Vi satser tungt denne gangen, men vi ønsker likevel at HadeLAN skal være et artig sted for alle å være, samtidig som vi prøver å bygge oss opp som en seriøs aktør innenfor e-sport, forteller Bergsrud i samme artikkel.

Og for de som ikke har en e-sportspire i magen vil det likevel være mye å gjøre i Lunnerhallen i slutten av februar. Det vil blant annet holdes mange små tullekonkurranser med lav terskel.

– I tillegg kan vi lokke med en gjentagelse av årets desidert mest populære sceneshow: Bugge spiller skrekkspill. Det skal være masse å finne på hos oss, forteller Engelund til Gamer.no.

Fortsatt billetter igjen

Årets HadeLAN går av stabelen 19.-21. februar i Lunnerhallen i Lunner. Hvis det er noe som frister kan det være på tide å sikre seg en billett.

– Det er fortsatt gode muligheter til å sikre seg en plass, men salget går jevnt og trutt, så jeg ville ikke ha ventet til siste liten med å kjøpe en billett, skriver Engelund.

Har du ikke mulighet til å delta kan du likevel følge med på Counter Strike: Global Offensive-turneringen, da denne vil strømmes på nett.

E-sport Counter-Strike: Global Offensive LAN Hadelan

Les også

Siste fra forsiden

Nye turneringer hver uke!