So You Think You Can Cast

Lørdag starter jakten på Norges beste spillkommentator

Møt de 24 kandidatene som skal kjempe om publikums stemmer.

Her er tidsplanen for So You Think You Can Cast:


League of Legends, runde 1
lørdag 16. august, fra kl 13:30

Starcraft II, runde 1
søndag 17. august, fra kl 17:00

Counter-Strike: GO, runde 1
søndag 24. august, fra kl 13:00

Alle spill, runde 2
søndag 31. august, fra kl 16:00

Alle spill, runde 3
søndag 7. september, fra kl 16:00

So You Think You Can Cast er konkurransen hvor vi skal finne Norges beste kommentatorer innenfor e-sport. Over 200 personer søkte om å bli med konkurransen, og nå står vi igjen med 24 kandidater.

Publikum stemmer

Hvem er best, hvem blir stående igjen som vinnere? Det kan du være med å bestemme. I løpet av fire uker i august og september skal deltakerne overbevise publikum om at de har det som skal til for å nå toppen.

Alle deltakerne er fordelt jevnt utover de tre spillene StarCraft II, Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends, siden dette er spillene vi skal arrangere ligaer i denne høsten.

Her er en videopresentasjon av noen av kandidatene.

Åtte kandidater per spill fordeles i to kategorier: Hovedkommentator og ekspertkommentator. I hver runde av konkurransen vil deltakerne settes sammen i kommentatorpar bestående av en kandidat fra hver kategori. Dette paret vil få i oppgave å kommentere direktesendte kamper fra kvalifiseringen til høstens norske e-sportligaer og showkamper mellom noen av Norges beste StarCraft-spillere.

Deltakerne har sendt inn hver sin presentasjonsvideo, og du kan se samtlige videosnutter på samlesiden for castingkonkurransen

Disse skal kommentere StarCraft II:


Bli bedre kjent med dem:
Se video av de åtte StarCraft deltakerne her »

Disse skal konkurrere i League of Legends:Bli bedre kjent med dem:
Se video av de åtte LoL-deltakerne her »

Disse skal konkurrere i Counter Strike:GO


Bli bedre kjent med dem:
Se video av de åtte CS:GO-deltakerne her »

Slik vinner de

Når alle kandidatene har kommentert én kamp hver stemmer publikum på sine favoritter. To deltakere – en fra hver kategori med færrest stemmer – elimineres fra konkurransen i hver runde. Etter tre runder står vi igjen med seks gjenværende castere som får mulighet til å bli en del av Gamer.nos kommentatorteam.

Første runde starter lørdag 16. august, når League of Legends-kommentatorene skal i ilden. Dagen etter er det StarCraft-kandidatene som skal prøve seg. Counter-Strike-deltakerne har sin første runde 24. august.

Som publikum kan du enten følge kampene direkte på GamerTV eller se de i opptak kort tid etter. Det vil bli åpnet for stemmegivning i 24 timer etter at siste kamp er direktesendt. Du kan stemme på én hovedkommentator og én ekspertkommentator per runde.

Besøk Gamer.no/casting for alle detaljer om denne konkurransen.

Siste fra forsiden