Altibox-ligaen

Lørdag starter TV 2s satsing på norsk e-sport

Åpningskampen mellom LGB og BX3 vises på Sumo og Sportskanalen.

Valve

Lagene som deltar i Counter-Strike:GO-delen av Altibox-ligaen:

Vis mer

LGB eSports
BX3 Elektroniske Sportsklubb
Aposis Gaming
Agent.no
Lions
Northsea Defenders
Temp.no
Expert Gaming
Kvalifiseringsplass #1
Kvalifiseringsplass #2

Det er ikke kjent hvem som deltar i seriespillet for League of Legends og StarCraft II.

Lørdag 7. mars går startskuddet for Altibox-ligaen, som er et samarbeid mellom TV 2 Sporten og House of Nerds. Ligaen vil pågå hele våren og har en samlet premiepott på over 180 000 kroner fordelt på Counter-Strike: Global Offensive, StarCraft II og League of Legends.

Satsingen var frem til tirsdag kjent som TV 2-ligaen, men med hovedsponsor på plass er navnet nå endret. I en pressemelding sier Altbox følgende.

– Altibox bidrar til at nordmenn får sjansen til å se helnorsk e-sport på TV for aller første gang. I løpet av våren skal landets beste e-sportutøvere kjempe i den nye Altibox-ligaen.

Altibox støtter gjennomføringen økonomisk, og leverer også fibernett til de 1000 kvadratmeter store spill- og teknologisenteret House of Nerds på Løren. Det gjør at mange kan spille samtidig, og muliggjør strømming og distribusjon av e-sport på TV.

Storkamp allerede på lørdag

Storlaget LGB skal kjempe allerede lørdag, da mot BX3.

Seriespillet starter lørdag, med storkampen mellom LGB eSports og BX3 Elektroniske Sportsklubb som åpningskamp. Oppgjøret vil vises både på TV 2 Sumo og TV 2 Sportskanalen. Før kampen spilles starter «E-sportsrevyen» klokken 20:00. Lagene møtes til dyst klokken 21:00.

– Vi gleder oss til å være det nye «hjemmet» for et helhetlig e-sportshow. Vi skal nå et bredt publikum av nye og gamle e-sportfans med garantert høyt tempo og en spenning i kampene som er til å ta og føle på, forteller Ida Faldbakken, daglig leder i House of Nerds i en pressemelding.

Norges for øyeblikket beste Counter-Strike-lag, LGB eSports, deltar i ligaen og er fornøyd med TV 2s satsing:

– LGB er begeistret over å få være en del av en ny æra innen e-sport i Norge. Med TV 2s satsing og House of Nerds som arena løftes e-sport i Norge og sier noe om at dette er en seriøs bransje som er kommet for å bli, sier manager Kevin Mikkelsen i LGB eSports til TV 2 Sporten.

Disse lagene deltar i kvalifiseringen til Counter-Strike: GO-delen av Altibox-ligaen:

Vis mer

wcyd
BX3 2
ngomg!
Ikke tenk på det!
Majority
vNext
Sexual6
Fraternity
Splætta
Gamermag
Demise
Badger Esports
ACAPELLA
emop
SUDO
quicksquad

Deltagerne som skal spille hovedkampene hver uke flys inn til Oslo og House of Nerds. De tre beste lagene i hvert spill etter sesongslutt får rene premiepenger, mens alle lag får en betalt for å fullføre ligaspillet.

To ledige plasser

Les også
Anmeldelse:

Altibox-ligaen er i utgangspunktet kun for inviterte lag og spillere, men torsdag kveld holdes en kvalifiseringsrunde for de to siste plassene i Counter-Strike: GO-delen av seriespillet. Alle norske lag har kunnet melde seg på denne kvalifiseringen, og arrangøren har håndplukket 16 lag som kjemper om få bli med i det gode selskap.

StarCraft II og League of Legends-ligaene starter torsdag 12. mars og fredag 13. mars. Det er foreløpig ikke klart hvilke lag og spillere som skal delta i de to ligaene.

Leter du etter et lag eller trenger du flere spiller på laget ditt?
Sjekk vårt nye Spillermarked »

Siste fra forsiden