Lovende skytespill på Wii

Hvor langt kan man presse Wii?

High Voltage Software jobber med actionspillet The Conduit, som skal heve standarden for grafikk i Wii-spill.

Til nå har det ikke kommet veldig mange Wii som har imponert rent grafisk. Konsollen er riktignok teknisk svakere en rivalene, men mange utgivelser bærer preg av at utviklerne ikke engang prøver å presse den forbi PlayStation 2-nivå. High Voltage Software jobber imidlertid med et eksklusivt Wii-spill som skal presse systemet til det ytterste.

IGN har fått vite litt om spillet og High Voltages ambisjoner om å levere et grafisk imponerende førstepersonsskytespill. The Conduit skal være et rent actionspill med fokus på løping og skyting, men med litt lett oppgaveløsning her og der.

Handlingen i The Conduit er lagt til nåtiden. Jorden invaderes av ondsinnede romvesener og det er opp til Secret Service-agent Ford å stoppe dem. I tillegg til å bekjempe slemminger fra en annen planet må han også avsløre en konspirasjon i egen regjering. Til å hjelpe seg mot de mange fienden han møter får Ford en gjenstand som kalles det altseende øyet. Med denne hendige dingsen kan Ford se skjulte fiender og spore opp gjemte godsaker.

En ny standard?

Et av de viktigste målene for High Voltage er å lage et spill som setter en ny standard for grafikk på Wii:

– Vi syns det er veldig synd at utgivere og utviklere ikke utnytter de tekniske mulighetene Wii-plattformen byr på. De fleste Wii-spill ser ikke like bra ut som de siste PS2-titlene, og det er et skikkelig slag i ansiktet for forbrukerne, hevder High Voltage-sjef Kerry Ganofsky.

– Vi mener at tredjepartsutviklere må skjerpe seg og levere varene. Wii-plattformen kan så mye mer en det forbrukerne har sett så langt. Vi håper vi kan innføre en ny standard, fortsetter han.

High Voltage har utviklet en egen grafikkmotor som skal få mest mulig ut av Wii. Quantum3-motoren skal ha en rekke funksjoner som de fleste Wii-utviklere ikke har prøvd seg på, og skal presse konsollen opp mot Xbox 360-nivå.

The Conduit kjører foreløpig på stødige 30 bilder i sekundet, men High Voltage håper å få Quantum3 til å prestere 60 bilder i sekundet uten å måtte redusere grafikken.

High Voltage har selvfinansiert prosjektet så langt, men har tenkt å se etter en utgiver i nær fremtid. Vi kommer selvsagt tilbake med mer informasjon om dette lovende prosjektet når det foreligger.

Siste fra forsiden