LucasArts kunngjør Star Wars: Empire at War

Vi har lenge vært klar over dette kommende sanntidsstrategispillet for PC, men her er den offisielle kunngjøringen, samt detaljer og skjermbilder.

I dag kunngjorde LucasArts at de planlegger å gi PC-eiere muligheten til å kontrollere galaksens skjebne i et nytt sanntidsstrategispill for PC. Star Wars: Empire at War foregår noen få år før Episode IV: A New Hope, og lar deg få omskrive Star Wars-historien samt oppleve det som skjedde etter Episode III: Revenge of the Sith. Her får du kjennskap til dannelsen av opprøreralliansen og se hvordan Darth Vader får makten.

Spillet, som skal lanseres til høsten, utvikles av Las Vegas-baserte Petroglyph. Denne utvikleren ble dannet av en rekke veteraner fra Westwood Studios, og Empire at War er det første spillet de lager som uavhengig utvikler. Spillet vil kjøre på en helt ny grafikkmotor, og er i full 3D. I tillegg til berømte planeter som Hoth, Tatooine og Dagobah, vil mye av handlingen foregå i verdensrommet og på helt nye Star Wars-områder som aldri tidligere har blitt vist.

Spilleren får muligheten til å slå seg sammen med opprøreralliansen eller Imperiet, og må bygge opp styrkene sine for å knuse motstanden i taktiske kamper. I motsetning til i vanlige spill i sjangeren vil handlingene dine få klare konsekvenser for galaksen, og det du gjør tidlig i spillet vil påvirke det som skjer senere.

I tillegg loves det at kjente Star Wars-karakterer vil ta turen innom for å hilse på deg og hæren din, og at spillet vil komme med en "Empire vs. Rebellion"-modus for to spillere og vanlige "skirmish"-kamper for opp til åtte spillere samtidig. Her er de aller første skjermbildene fra spillet:

Siste fra forsiden