Lyst til å leke diktator på PlayStation 4?

Bybyggerspillet Tropico 5 tar steget inn i den nye konsollgenerasjonen.

Kalypso Media

Tropico-serien gir deg rollen som diktator i en liten karibisk øynasjon. Siden landet ditt er så lite har det mer til felles med spill som SimCity enn større strategispill, men det har likevel en rekke elementer man ikke får i typiske bybyggerspill.

Snart skal alt dette være dekket av asfalt (bilde: Kalypso Media).

Det femte spillet i serien har allerede blitt annonsert for Windows, Mac OS X, Linux og Xbox 360. Nå har utgiver Kalypso også røpet at det kommer til PlayStation 4.

– Vi har evaluert mange nye og spennende utviklingsmuligheter for Tropico-serien, og ved å bringe Tropico 5 til PlayStation 4 åpner vi et nytt kapittel i seriens historie. Ettersom vi kan utnytte oss maksimalt av kraften til PS4 har øya Tropico og El Presidente aldri sett bedre ut, sier Kalypso-topp Stefan Macinek i en pressemelding.

Turisme kan bli en viktig inntektskilde (bilde: Kalypso Media).

Dette markerer første gangen Tropico-serien kommer til et PlayStation-format.

Diktator på attenhundretallet

Den største nyheten i Tropico 5 er at spillet nå starter på attenhundretallet. Du må styre nasjonen gjennom flere tidsepoker, og hver av dem har sine egne utfordringer.

Alle skjermbildene som er kommet ut så langt er fra en «pre alpha»-versjon (bilde: Kalyps Media).

Alt fra den store depresjonen på 30-tallet og begge verdenskrigene til den kalde krigen mellom øst og vest er dekket. I starten må du utforske øya for å finne ressurser og verdier, samtidig som du passer deg for fientlige indianerstammer og til og med ville dyr. Senere kan du blant annet bygge store handelsflåter og sende dem rundt i verden for å handle.

Spillet vil også støtte flerspiller. Opp til fire spillere kan bygge separate byer og økonomier på øya, og de kan velge om de vil dele ressurser og innbyggere, eller om de vil konkurrere ved hjelp av våpenmakt.

Ta en titt på vår anmeldelse av Tropico 4 for å få en idé om hva du har i vente når Tropico 5 lanseres senere i år.

Siste fra forsiden