Entelechy i King of Nordic

– Må bli bedre på flere kart

Christoffer «hEllberg» Andersen i Entelechy sier laget er fornøyd med sesongen i Telenorligaen, men at de har mye å jobbe med.

Vegard Grindstuen/The Gathering

DISSE SPILLER FOR ENTELECHY

Vis mer

Ole «Saidonz» Christensen
Jonathan «Zame» Nyhagen
Henrik «Cryptik» Asphaug
Christoffer «hEllberg» Andersen
Mikael «mikki» Gaup

Når den 11. sesongen av King of Nordic Counter-Strike: GO starter fredag kveld, er det nok en gang Entelechy som representerer Norge. Laget ble slått ut av Finland forrige uke, men prøver på nytt nok en gang. Christoffer «hEllberg» Andersen i Entelechy sier at de ikke har lagt noen spesielle planer før turneringen på fredag.

– Vi har ikke forberedt oss noe spesielt til King of Nordic. Hovedfokuset vårt nå er å bli bedre på flere kart før sluttspillet i Telenorligaen, sier Andersen.

Full fokus på sluttspillet i Telenorligaen

Photographer: Fabian Fjeldvik

Entelechy ligger an til å få velge semifinalemotstander i Telenorligaen før siste runde er spilt. Andersen vektlegger ikke dette så mye.

– Det er greit å ha muligheten, det blir jo enklere å sikre seg en finaleplass. Vi kan også komme godt forberedt. Men vi må kunne slå alle lag uansett, så det at vi kan velge vil ikke ha stor betydning i en finale.

Entelechy har egentlig gått ubeseiret gjennom sesongen, men grunnet et regelbrudd før kampen mot Bitfix står laget med seks seiere, en uavgjort og ett tap. Andersen sier at laget er fornøyd med seriespillet, men at den viktigste jobben fortsatt gjenstår.

– Det har vært en grei sesong, men vi har mye å jobbe med. Vi må bli bedre på flere kart. Sånn som det ser ut nå er vi veldig selvsikre på å slå alle norske lag. Men vi har lyst til å heve oss over det norske toppnivået og få til noe internasjonalt. Dermed trenger vi en sterk kartrotasjon og alle brikker må på plass før vi eventuelt kan begynne å vinne større ting internasjonalt.

Andersen sier at laget har fått mye kritikk fordi de ikke deltar på de mest vanlige internasjonale ligaene og turneringene.

– De siste månedene har nordmenn gått hardt ut mot oss om at vi ikke melder oss på kvalifiseringer som er arrangert av FaceIt og ESEA. Så vi kommer til å få meldt oss på diverse der til å begynne med i tiden som kommer.

Andersen kom inn i laget etter en dramatisk avslutning på overgangsvinduet, til laget som allerede da ledet Telenorligaen. Han sier at laget har tatt han og «Mikki» godt i mot.

– Føler det går fint, og synes vi har klart å gå inn i rollene til «iNTERP» og «Zealot» ganske så greit.

Nylig signerte Telenorligaen en avtale om å holde de tre neste sluttspillene i Lillehammer.

Les også
Norsk CS:GO-lag havnet plutselig i profesjonell Rainbow Six Siege-turnering

– Har ikke satt meg så veldig inn i det, men jeg tror det kan bli en suksess. Eneste minuset er vel for meg personlig at det blir en litt lengre reise.

Entelechy er ferdigspilt i Telenorligaen denne sesongen. I siste runde som spilles på mandag er det hele fem lag som kjemper om de to gjenværende sluttspillplassene. Andersen forteller hvem han tror tar de to plassene.

– Jeg tror det blir Demise og Nordavind som tar de to siste plassene.

I tiden frem mot sluttspillet tenker Entelechy å delta på King of Nordic. På spørsmål om hvilke andre turneringer de skal delta på, sier Andersen at de har sett seg ut noen.

– Vi melder oss på det vi kan spille fortløpende. Vi har også fått invitasjon til Birdie LAN der vi får alt dekket av arrangør ettersom vi har gjort det bra i King of Nordic. Dit skal vi to uker før Telenorliga-sluttspillet, som kan være bra for å holde kampformen oppe, avslutter Andersen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 20. april.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden