Telenorligaen – Hearthstone Team League

Må spille kamp likevel etter walkover-krangel

– Vi ønsker at folk skal ha mer forståelse, sier liga- og turneringsansvarlig i Telenorligaen, Erling Rostvåg.

Blizzard/pngimg.com/montasje Gamer.no

I søndagens runde av Telenorligaen i Hearthstone Team League skulle rutinerte OuroBoros Gaming møte nykommerne Rem Best Girl til oppgjør. Nykommerne slet med å møte opp til rett tid, og det hele endte opp med at OuroBoros forlangte å vinne kampen på walkover.

– De kastet bort tiden vår

Tommy «MasterMixer» Skåra Tønnessen.
Privat

Spiller i OuroBoros Gaming, Tommy «MasterMixer» Skåra Tønnessen, forteller at de satt opp til 40 minutter og ventet på motstanderen, før de spurte etter walkover.

– Da kampen skulle bli spilt satt vi og ventet på dem, for at de skulle kontakte oss på Gamer.no, siden det er plattformen som blir brukt til å velge kortstokker. Vi ventet i 40 minutter på dem og fikk ikke svar, og siden de var sene antok jeg at de ville kontakte meg gjennom Battle.net hvis de var pålogget.

Miljøet reagerer på at Tønnessen ønsket walkover uten å gi motstanderne en sjanse. Hovedpersonen selv sier at man bør forvente punktlighet i den øverste divisjonen, selv om motstanderen er et nytt lag.

– Uansett om laget er nytt så endrer ikke det at vi spiller i 1. divisjon, og at alle må klare å møte opp til kamp. Personlig synes jeg det er veldig viktig. Når de endelig logget på hadde de bort kastet tiden vår, og jeg krevde derfor walkover. Ser at andre sier at det å kreve walkover er dårlig sportsånd. Jeg må få si at jeg er helt uenig. Jeg syns det er rettferdig siden vi spiller i en seriøs liga, og Team League er ikke noe nytt, og de bort kastet tiden vår.

Kampen ble ikke spilt, og begge lag venter nå på en avgjørelse fra Telenorligaen. Tønnessen forteller at han forventer at ligaen tar avgjørelsen basert på regelverket, som sier at man kan kreve walkover etter 15 minutters forsinkelse.

– Håper at Telenorligaen tar vår side av saken siden de påstår at de er en seriøs liga i Norge. Når du spiller på toppnivået i Norge må du vite hvor du kontakter motstanderlaget, og møte opp til riktig tidspunkt. Etter 15 minutter så er det lov til å kreve walkover, men nå snakker vi faktisk om hele 40 minutter i denne saken, avslutter Tønnessen.

Ønsker bare å få spilt kampen

Jakob «Jatokun» Tøssebro.
Privat

Spiller i Rem Best Girl, Jakob «Jatokun» Tøssebro, forteller sin side av saken.

– På søndag klokken 19:00 skulle vi spille kamp mot OuroBoros Gaming. Vi er kun tre spillere på laget, så da jeg kom til å bli sen til kampen, så var vi bare to spillere tilgjengelig. En av spillerne våre svarte 20 minutter senere. Han beklagde forsinkelsen, og vi bekreftet at vi kunne spille. Til tross for at alle var klare halv åtte, så krevde de walkover, forteller Tøssebro, og legger til.

– De hadde ikke lagt oss til på Battle.net på forhånd. Dette får oss til å tro at de utnytter det at vi er et nytt lag eller nybegynnere i Telenorligaen. Jeg synes det var ganske usportslig, både det at de krever walkover, og at det virker som de utnytter det at vi er et nytt lag. Spesielt når de har vært her siden første sesong og er rutinerte spillere.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

OuroBoros sier at de forlanger mer fra et lag som spiller i 1. divisjon. Tøssebro sier at det er greit at motstanderen ønsker å vinne, men han skjønner ikke måten de vil gjøre det på.

– Dette er den eneste divisjonen vi har i Team League i Norge. Det er greit at de har lyst til å vinne, men kan ikke se for meg at folk har lyst til vinne på denne måten i stedet for å vinne fordi du er best. De vil ikke en gang gi et nytt lag sjansen til å vise seg frem. Hvis introduksjonen for et nytt lag i e-sportmiljøet er slik, vil det gå ut over potensielle nye utøvere. og det vil ramme e-sport i sin helhet, sier Tøssebro.

Selv om Tøssebro ønsker at de skal vinne frem i saken som ligger hos Telenorligaen nå, sier han at alt de ønsker er å få spilt kampen, uten konsekvenser for noen av lagene.

– Hvis vi vinner debatten vil laget deres få et dårlig nok rykte til at de ikke fortjener videre straff. Jeg synes bare at de skal gi oss en ny sjanse til å spille mot dem, på ærlig vis, avslutter Tøssebro.

Bryter med Fair Play

Erling Rostvåg er liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Liga- og turneringsansvarlig i Telenorligaen, Erling Rostvåg, sier at ligaen har kommet til en beslutning i saken, og gir lagene en mulighet til å spille kampen på et nytt tidspunkt.

– Telenorligaen har besluttet at kampen mellom Rem Best Girl og OuroBoros Gaming skal spilles på et tidspunkt lagene blir enige om.

Rostvåg forteller også at selv om OuroBoros på papiret hadde rett i å kreve walkover etter 15 minutter, så har ikke laget gjort et godt nok forsøk i å nå motstanderen, og bryter dermed med Fair Play.

– Vi ønsker at folk skal ha mer forståelse. Regler er regler, men når man ikke en gang forsøker å komme i kontakt med motstander, da har man ikke opptrådt i tråd med Fair Play. Folk som spekulerer i walkover er med på å gjøre ligaen litt mindre hyggelig. Jeg regner med at dette ikke skjer igjen, avslutter Rostvåg.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av Telenorligaen. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av Telenorligaen, og Telenorligaen har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden