Machinarium-skapere med nye spill

Machinarium-skapere med nye spill

Jobber blant annet med Samorost 3 og Machinarium for PS3.

Det uavhengige, tsjekkiske spillstudioet Amanita Design fikk mye ros for pek-og-klikk-eventyret Machinarium, som kom ut i 2009. Siden den tid har det vært stille fra studioet, men nå har de snakket med britiske PC Gamer, og røpet at de jobber med tre nye prosjekter.

Botanicula er cirka halvferdig nå.
Botanicula er cirka halvferdig nå.

Et av disse er en oppfølger til utviklerens første suksess, nemlig de to Samorost-spillene. Disse var enkle, men svært sjarmerende, hjernetrim/eventyrspill laget for å kunne spilles i nettleseren. Samorost 3 skal bli lengre, mye mer intrikat, og mye mer blankpolert enn sine forgjengere. Dette er studioets hovedprosjekt, og kommer til både PC og konsoll (men vi vet ikke når).

Spill nummer to er nok et eventyrspill. Det heter Botanicula, og følger fem trevesener som legger ut på eventyr for å redde det siste frøet fra hjemmet deres fra onde parasitter. Spillet skal komme i salg før året er omme, og beskrives som «enkelt, men ganske stort».

Machinarium kommer til PS3.
Machinarium kommer til PS3.

Det siste prosjektet er også det som er nærmest i tid. Osada kommer om få uker, og er en interaktiv musikkvideo med «tsjekkisk psykedelisk country-musikk» og animasjoner inspirert av Terry Gilliams surrealistiske Monty Pyton-småfilmer. Osada blir gratis, og vil kunne lastes ned fra Amanitas nettsted.

Amanita Design har også bekreftet at Machinarium kommer til PlayStation 3. De ønsket opprinnelig også å lansere spillet på Xbox Live Arcade, men Microsoft var ikke interessert:

– Vi ble nektet å lansere spillet på Xbox 360. Microsoft var ikke interessert fordi det allerede hadde blitt utgitt på Mac og PC, og de krevde en eksklusivitetsavtale, sa Amanita-sjef Jakub Dvorský til Casual Gaming.

PS3-lanseringen finner sted senere i år.

Machinarium

PS3
Slippdato: september 2012
Sjanger: Eventyr
Utvikler: Amanita Design
Utgiver: Amanita Design

Samorost 3

Windows
Slippdato: Ikke fastsatt
Sjanger: Eventyr, Gåteløsning
Utvikler: Amanita Design

Kommentarer (6)

Forsiden akkurat nå

Til toppen