Copenhagen Games / Counter-Strike: Global Offensive

– Målet vårt er topp tre

LGB eSports satser stort i årets utgave av Copenhagen Games.

Helena Kristiansson/ESL
Anders «aNdz» Kjær og Temp.no deltar også på Copenhagen Games.

Førstkommende torsdag klokken 14:00 returnerer Counter-Strike: Global Offensive til København og Copenhagen Games der vinneren stikker av med omlag 140 000 kroner.

I årets turnering er faktisk LGB eSports en av favorittene, siden de fleste topplagene har valgt å stå over årets utgave. Turneringen består av 32 lag, der 16 er forhåndsinviterte mens de resterende 16 måtte kvalifisere seg. LGB var en del av de inviterte lagene.

– Selvfølgelig vil man alltid vinne

Det er mange lag fra Norge som deltar i turneringen. Vi har hele sju lag med fra Norge, og det gjør at det blir meget spennende å følge dette som en nordmann. Giganter som Virtus.Pro og Team SoloMid vil være favoritter til å vinne, men LGB er nok helt der oppe og kan straffe de på en god dag.

Norske lag som deltar i turneringen

Vis mer

LGB eSports
Temp.no
partyastronauts
Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb
chlaegeros
Badger eSports
re:take

Ruben «Rubino» Villarroel i LGB eSports har svart på noen få spørsmål vi har spurt før turneringen.

– Hvordan har dere forberedt dere til turneringen og hva er målet?

– Vi har trent veldig mye og fokusert på forskjellige perspektiver som vi kanskje ikke har tenkt på før, som kan hjelpe oss å ta det neste steg. Vi satser på en topp tre plassering, men selvfølgelig vil man alltid vinne.

– Hvem ser dere på som deres største utfordrer i turneringen?

– Det må være Virtus.Pro eller Team SoloMid, men jeg tror det blir vanskeligst å møte TSM på hjemmebane i Danmark.

Mikail «Maikelele» Bill har sklidd godt inn i LGB eSports.

LGB eSports gjorde også nylig en spillerendring, da Morten «zEVES» Vollan ble byttet ut mot svenske Mikail «Maikelele» Bill.

– Å spille med Bill funker veldig bra. Han er en veldig livlig og god spiller. Til å begynne med var det litt problemer med å kommunisere når ting ble stressende, men ellers har alt fungert veldig bra med Bill på laget.

Les også
– Vi har bedre spillere enn Lions

Slik ser du turneringen

Turneringen vises på flere Twitchkanaler, og siden det er 32 lag vil det være mange kamper pågående samtidig. Hovedkanalen til Copenhagen Games vil vise utvalgte kamper, men mange alternative kanaler vil vise de andre kampene. Gruppespillet starter torsdag med best-av-en kamper.

Fredag starter sluttspillet og spilles i best-av-tre kamper. Hele tidsskjemaet finner du på Copenhagen Games sine hjemmesider.

Siste fra forsiden