Mann ble arrestert etter biljakt – påstod han hadde lært alt fra PlayStation

Holdt 160 km/t gjennom engelsk by.

Gran Turismo 6.
Sony Computer Entertainment

En 24 år gammel engelskmann ble fengslet i forrige uke etter å ha forårsaket skader verdt titusener av kroner under en biljakt gjennom byen Grantham i England tidligere i år. Dette melder ITV.com.

Lærte av PlayStation

Det var i april at hendelsen skjedde. Mannen prøvde å stikke av fra politiet, og holdt en fart på over 160 km/t gjennom den travle byen en fredagskveld. På veien skal han ha dultet borti parkerte biler, før jakten endte da sjåføren kjørte over en piggmatte.

Gran Turismo 6 er neppe den beste kjørelæreren.

Under politiavhørene kom det frem at mannen aldri hadde tatt en eneste kjøretime, men at han skal ha lært sine kjørekunnskaper ved å spille PlayStation.

For villmannskjøringen fikk mannen sist uke en dom på 12 måneder i Lincoln Crown Court. I tillegg må han avstå fra å kjøre i tre år, og må, om han velger å kjøre opp, ta en utvidet oppkjøring.

– Du sa at du «kun lærte å kjøre med et PlayStation-spill.» Du kjørte akkurat som om det var et PlayStation-spill. Du kjørte så kjapt som du kunne, som om det var en film eller et spill, uten den minste tanke på de som var rundt deg, sa dommeren under opplesningen.

Kan lære av spill

Det finnes kjøresimulatorer som er myntet på å lære opp sjåfører, og de er i bruk verden over i dag, Ut i fra beskrivelsen av villmannskjøringen til mannen har han kost seg med noe mindre realistisk på konsollen sin.

De færreste vil nok påberope seg et førerkort basert på noen timer i Gran Turismo. Derimot er det et stort felt av utviklere som jobber med å finne ut hvordan og hva man kan lære av spill, og hva slags kunnskap og ferdigheter vanlige kommersielle spill kan hjelpe med. Vi snakket med en som jobbet med dette for noen år siden.

I Bergen ble det også gjort noen læringsforsøk.
Vi satt i en skoleklasse for å spille The Walking Dead i religionstimen » (krever Ekstra)

Siste fra forsiden