Mann kjøper virtuell romstasjon

Hvor mye ville du betalt for å få eie et område i et MMORPG-spill? Jon Jacobs har punget ut med ca. 650.000 kroner for en romstasjon i Project: Entropia.

Det å kjøpe våpen og annet utstyr i MMORPG-spill over e-bay (med ekte penger) er ikke noe nytt fenomen, men det er ikke særlig ofte vi hører om at folk har betalt flere hundre tusen kroner for virtuell eiendom. Nå har imidlertid Jon "Neverdie" Jacobs kjøpt seg sin egen romstasjon i det svenske MMORPG-spillet Project: Entropia, for den nette sum av 100.000 dollar (ca. 650.000 norske kroner).

Hva skal han så med sin egen romstasjon i et MMORPG-univers? Vel, romstasjonen inneholder 1000 leiligheter, samt 100 forskjellige virksomheter (som kjøpesentre og nattklubber), samt steder hvor Project: Entropia-spillere kan jakte på vilt og grave etter verdifulle mineraler (stasjonen befinner seg på en asteriode).

Alt dette betyr virtuelle inntekter for eieren av stasjonen, som i tillegg får mulighet til å tjene penger på reklameplakater plassert rundt om i stasjonen. Det som gjør Project: Entropia spesielt i forhold til flere andre MMORPG-spill er at spilleren når som helst kan investere ekte penger i spillfiguren sin, samtidig som han når som helst kan veksle spillets penger inn i ekte penger.

For mer informasjon om Project: Entropia kan du besøke det offisielle nettstedet.

Siste fra forsiden