Massivt Warhammer 40 000-spill på vei

THQ har sikret seg utvidede rettigheter til Warhammer 40 000, og jobber blant annet med et massivt flerspillerspill basert på franchisen.

Warhammer-navnet profileres sterkt for tiden, og en av grunnene er at det er snakk om flere ulike lisenser. Det vil si at mens Electronic Arts Mythic-studio jobber med det massive flerspillerspillet Warhammer Online, kan THQ jobbe med et massivt flerspillerspill basert på Warhammer 40 000. Og nå er det klart at det er nettopp det de gjør.

Forskjellen mellom de to Warhammer-utgavene består kjapt fortalt i at det vanlige Warhammer-universet er et typisk fantasyunivers med et kraftig middelalderpreg, mens Warhammer 40 000 er et science-fiction-univers med fantasyelementer.

I et intervju hos GameSpot forteller THQs talskvinne Kelly Flock at spillet utvikles hos det unge studioet Vigil Games, og at de fortsatt er tidlig i utviklingen. Hun er imidlertid overbevist om at tilhengere av franchisen (samt de som liker massive flerspillerspill generelt) vil sette pris på det kommende spillet, og at det vil være tro mot kildematerialet.

THQ har som kjent hatt stor suksess med sine Warhammer 40 000: Dawn of War-spill, noe som også er grunnen til at det er nettopp dette universet de vil utforske med sitt første MMORPG-spill. Selv om Kelly Flock ikke ville ut med detaljer, røpet hun at de ville bygge videre på Dawn of War-franchisen i fremtiden, så tilhengere av dette heftige sanntidsstrategispillet har også noe å se frem til.

Siste fra forsiden