Strategiutgivere slår seg sammen

Matrix og Slitherine med felles front

Matrix Games og Slitherine danner ny utgiver.

Hvis du liker strategispill av den seriøse typen, er sjansene store for at du har hørt om både Matrix Games og Slitherine. Begge selskapene er utviklere og utgivere av tunge strategispill, som ofte kun distribueres over nettet. Nå har de slått seg sammen.

Seriøst nok for deg? (bildet er fra Conquest of the Aegean).

Pressemeldingen hevder at resultatet blir verdens største utgiver av krigsstrategispill, og at selv om det nå er snakk om ett selskap vil navnene Matrix Games og Slitherine bestå.

Matrix Games er mest kjent for å gi ut spillene til sjangerveteraner som Gary Grigsby og Strategic Studies Group. I tillegg til avanserte krigsspill som Korsun Pocket, Highway to the Reich og de nye Harpoon-spillene, har de gitt ut romstrategispill som Armada 2526 og Distant Worlds.

Slitherine har blant annet jobbet med en rekke History Channel spill, og gav nylig ut datamaskinversjonen av brettspillet Field of Glory. I tillegg har de stått bak utgivelsen av Commander: Europe at War.

– Vi synes denne avtalen er svært spennende. Vi opererer begge i nisjemarkedet, og sammenslåingen gir oss nye muligheter for vekst. Ved å kombinere resurser og erfaring kan vi lede dette markedet til et nytt nivå, sier Slitherine-mann JD McNeil.

Siste fra forsiden