Feature

Ukens nettutgivelser (uke 3)

Max og det magiske vandalhjertet

Denne uken har vi fått spill som Max & The Magic Marker og Vandal Hearts.

Selv om dette ikke har vært en veldig innholdsrik uke har vi fått et par spennende utgivelser.

Xbox 360

Vandal Hearts: Flames of Judgement (Xbox 360).

Microsoft disker opp med to spill denne uken. Først ut er Vandal Hearts: Flames of Judgement, et japansk rollespill med taktisk kamp. Spillet gjenforteller historien fra nittitallsklassikeren Vandal Hearts, og foregår på kontinentet Sostegaria. 16 år etter en stor krig rystet kontinentet ser det ut til å gå mot et nyt oppgjør mellom to kongeriker. Foreldreløse Tobias Martin blir dratt inn i den gryende konflikten, og sammen med en liten gruppe allierte prøver han å stoppe utbruddet av en ny storkrig.

Death by Cube (Xbox 360).

Spill nummer to på Xbox 360 er Death by Cube, som i alle fall har et fantasifullt navn. Dette er et actionspill der du må utslette endeløse horder med fiender. Underveis kan du oppgradere egenskapene og ildkraften til figuren din. Spillet har også flerspiller for opp til åtte spillere, i tre ulike moduser ("deathmatch", "base battle" og "high score scramble").

PSN

Vector TD (PS3 og PSP).

Utenom til betautgaven av Modnation Racers er det en elendig uke på PSN. Vi får nemlig bare ett eneste spill, en mini-utgivelse til PSP og PS3. Dette er Vector TD, et spill i den populære "tower defense"-sjangeren hvor du må bygge forsvarsverker for å forsvare deg mot angrep. Vector TD bruker enkel vectorbasert grafikk, som minner om 3D-spillene fra åttitallet.

Wii og DSi

Max & The Magic Marker (Wii).

Høydepunktet fra Nintendo denne uken er Max and the Magic Marker, et plattformspill med en spennende vri. Du kan nemlig tegne nye plattformer og andre ting direkte på spillmiljøet, som spillfiguren din kan bruke for å komme dit han skal, eller kvitte seg med fiender. Tingene du tegner blir automatisk til virkelige objekter i spillverdenen, som kan manipuleres gjennom spillets fysikkmotor. Du kan forresten teste en nettleserbasert demo på PC for å finne ut hvordan det fungerer i praksis.

Fast Draw Showdown (Wii).

Ellers er ukens utvalg rimelig svakt. Vi får ingen Virtual Console-spill denne uken heller, men ukens andre Wiiware-spill er Fast Draw Showdown, en Wii-versjon av et gammelt arkadespill. Her er selvsagt poenget å trekke våpenet ditt (Wii-kontrolleren) raskere enn motstanderen (enten det er en venn eller dataspiller). Spillet bruker ekte filmsekvenser.

Les også
Anmeldelse: Vandal Hearts: Flames of Judgement

DSi-eiere får to minispill fra Electroplankton. Disse er Trapy og Nanocarp. I disse spillene må du manipulere ulike små skapninger for å lage lyder.

PC

Mole Control (PC).

Det er mye smått og lite stort på PC denne uken. Vi starter med Mole Control, som blant annet er ute på Impulse og Boonty. Dette er et hjernetrimspill i Minesweeper-stil, hvor målet er å bli kvitt en gjeng muldvarper som gjør livet surt for tilhengere av hager i byen Molar Creek. Spillet kan skilte med 35 nivåer, som kan spilles om og om igjen etter som de endres hver gang.

Vacation Mogul (PC).

Så har vi Vacation Mogul, et fargerikt strategispill der målet er å tjene seg rik på turisme. Kjøp og selg land, bygg hoteller og invester i butikker og attraksjoner. Det vanlige, med andre ord. Spillet finnes blant annet hos Big Fish og Reflexive.

Mer strategi av den fargerike og familievennlige typen finner du i Fix it Up: World Tour, hvor du reiser verden rundt for å kjøpe gamle biler, fikse dem opp og så selge dem. Neste spill er Heroes of Hellas 2: Olympia. Her får vi en blanding av hjernetrim ("match three"), minispill og bybygging. Du finner det hos Reflexive, Big Fish og GamersGate. Så har vi TriO: The Great Settlement, hvor du må redde små fargerike vesener (i Tetris-stil, denne gangen) og bygge et hjem til dem.

Enter the Story: Genesis of the Gods (PC).

Så til noe helt annet. Vi har nemlig fått et nytt spill i Enter The Story-serien, med eventyrspill basert på klassiske bøker og historier. Denne gangen er det Theogonien som er spillmatisert. Dette er en skapelsesberetning som forteller om hvordan verden og de greske gudene ble til, skrevet av Hesiod omkring 700 før Kristus. Utviklerne lover mengder av nøtter og minispill, en kjærlighetshistorie full av intriger og svar på alle livets spørsmål. Dette er siste del av Peri-trilogien, som også inkluderer Les Miserables og Den Gudommelige Komedie.

Aliens vs. Predator: Classic 2000 (PC).

Som vanlig avslutter vi PC-seksjonen med noen nostalgiske utgivelser, og denne uken har vi litt av hvert å snakke om. Først ut er Aliens vs. Predator: Classic 2000, en forbedret utgave av det klassiske skytespillet. Spillet inneholder alt fra Gold-utgaven av Aliens vs. Predator, og har blitt oppdatert til å kjøre problemfritt på dagens operativsystemer.

I forrige uke kom PlayStation-versjonen strategispillet Constructor ut på PSN, og nå er PC-versjonen ute på Good Old Games. Her må du bygge boliger og tjene deg rik på leieinntektene, og bruke en rekke mer eller mindre lovlige metoder for å lykkes. GOG har også fått Uru: The Complete Chronicles, den komplette enspillerdelen til det ambisiøse eventyrspillet Uru.

Dig Dug (PC).

Til slutt tar vi med Dig Dug, det klassiske arkadespillet der du må drepe underjordiske dyr ved å blåse dem fulle av luft slik at de eksploderer. Du finner det hos Big Fish Games.

Gratisutgivelser

Som nevnt i en egen artikkel kan du nå teste Tiger Woods PGA Tour Online.

Flood the Chamber (PC).

Hvis golf er litt for kjedelig for deg kan du sjekke et par supervanskelige plattformspill. Flood the Chamber foregår i omgivelser som gradvis fylles med vann, mens Probability 0 handler om å komme seg så dypt som mulig i tilfeldig genererte huleomgivelser.

Litt forsinket tar vi også med det japanske skytespillet Eden Aegis. Hvis du elsker spill av den typen hvor skjermen fylles av fargerike kuler, bør du nok ta en titt.

Helt til slutt: Choice of the Dragon, et overraskende dypt (men kort) tekstbasert eventyr hvor du spiller en drage.

Mer moro finner du i forrige ukes oppsummering.

Siste fra forsiden