Telialigaen - League of Legends

– Med tanke på Twitter-gamet før helgen så forventet jeg litt mer banter

Wizard kunne ikke bedt om en bedre start på sesongen med en sterk seier over Vanir. Kommentator Kristian «Sangopan» Heggland synes lagene er beskjedne i ettertid.

Sindre Stien/Good Game

Foran kampen så kunne Wizards Dennis «Denden» Bui fortelle at han ikke fryktet Vanir, og etter kampen kan man forstå det. Wizard spilte en strålende kamp mot gjengen fra Vanir og kunne sanke inn høstens første trepoenger.

LES OGSÅ: Høstsesongen i League of Legends er rett rundt hjørnet - dette er lagene

Kristian «Sangopan» Heggland synes Wizard imponerte.
Sindre Stien/Good Game

– Denne kampen stod til forventningene. Første kamp med en del nye fjes. Det handlet en del om bot-lane som jeg trodde på forhånd for «Denden» og «Addi» virkelig gjorde en god figur i den andre matchen med aggressiv laning. Ble litt straffet med mye fokus på top med Hecarim, men fra midgame og ut ser du en solid botlane i den nye klubben sier Kristian «Sangopan» Heggland.

Kommentatoren var veldig overrasket over hvor solide Wizard opptrådte.

SLIK ENDTE FØRSTE RUNDE AV TELIALIGAEN - LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

Celestial Gaming - Last Minute 1-1
PredatorX - Bifrost 0-2
Nordavind - Domino 2-0
Riddle - Viking 1-1
Wizard - Vanir 2-0

– Overraskelsen var vel hvor på hugget Wizards var for å straffe Vanir på makroen. Første drage i den første matchen hvor de straffer backtimingen er maksimal, og hvordan de løser lagkamper med tanke på Vanirs komposisjon er godt å se. Det er en del rot, men det kan være på grunn av reserve i mid-lane, selv om det bare var to klare feil, en i hver match. Det blir spennende på følge. Med tanke på Twitter-gamet før helgen så forventet jeg litt mer banter, men det uteble. Får satse på at de gjør det bedre før neste uke, sier han med et lite flir.

Se kampen i opptak på vår Twitch-kanal »

Slik ser tabellen ut etter første runde.
Telialigaen.no

– De som har plassert «Vardags» over meg på tier-listene har bommet

Wizards ADC Adrian «Addi» Kristiansen var godt fornøyd etter seieren over Vanir. I forkant av sesongen har flere personligheter fra League of Legends-miljøet laget tier-lister over spillere i den øverste divisjonen, og Vanirs ADC «Vardags» har blitt plassert over «Addi». Det mener han at han fikk motbevist i dag.

DISSE SPILTE FOR WIZARD

Vis mer

Oiva «Weka» Veikka Lindfors (Top)
Kewin «Sidon» Karlsson (Jungle)
Olav «Nygård» Nygård (Mid) (reserve)
Adrian «Addi» Kristiansen (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)

Arne «Kejila» Osnes Devik (Spilte ikke)

– Vi hadde en klar plan for kampen, og draften fikk vi akkurat slik «Blodsteel» (Wizards trener journ. anm.) ville ha den. Sett bort ifra noen individuelle feil spilte vi bra rundt hverandre. Fornøyd med laginnsatsen til tross for at vi ikke har fått spilt så mye sammen. Når det gjelder egen innsats så synes jeg at jeg fikk vist at de som har plassert «Vardags» over meg på tier-listene har bommet ganske greit.

I Twitch-chatten med over 300 seere så var det et betydelig overtall av Wizard-supportere, og det kan virke som om Wizard er de nye gullguttene i Telialigaen denne sesongen. På spørsmål om Wizard er gullguttene, svarer «Addi» slik.

Les også
Talentet «Endretta» signerte for norsk klubb: – Nordavind har det lille ekstra

– Nei, vil ikke si at vi er noe gullgutter. De som er nærmeste gold i ligaen er vel gutta fra Predator X og Last Minute.

LES OGSÅ: – Den desidert vanskeligste sesongen å spå

– Burde vunnet den andre matchen

DISSE SPILTE FOR VANIR

Vis mer

Felix «Smurfegutten» Hylleseth (Top)
Eivind «Wave» Haraldstad (Jungle)
Jesper «SleepWe» Ljung (Mid)
Pontus «Vardags» Dahlblom (ADC)
Espen «espen5b» Drange Jensen (Support)

En som ikke var veldig fornøyd etter kampen var Vanirs svenske ADC Pontus «Vardags» Dahlblom. Han føler at Vanir med tid og trening vil vise seg frem fra en mye bedre side enn den som ble vist i kveldens hovedkamp.

– Jeg syns vi draftet dårlig i den første kampen, og jeg mener vi burde vunnet den andre matchen. Vi er ganske nye sammen med lite trening, men jeg tror med mer trening så vil vi starte å se resultatene vi ønsker.

LES OGSÅ: – Norge ligger ganske langt bak resten av verden

Han var også enig i at det var mye rot i kampen, og at det ikke var nok fokus fra eget lags side, men dette er noe han lover vil bli bedre utover sesongen.

– Jeg syns de fleste lagkampene var veldig rotete, vi trengte å fokusere mer på å rygge litt, enn å gå all in i hver kamp. Vi var ikke på samme bølgelengde, men det kommer nok på manglende erfaring og trening sammen, men det blir bedre utover sesongen.

Ekspertenes spillerbørs

Denne sesongen vil kommentatorene sammen gi spillerne en karakter etter hovedkampen både i League of Legends og Counter-Strike. Karakterene gis som et totalbilde av spillernes prestasjon i hele kampen, og går på en skala fra én til ti hvor én er dårligst og 10 er best. En spiller som får karakteren 10 vil ha gjort en helt perfekt kamp fra start til slutt, mens en spiller som får karakter én mest sannsynlig ikke var til stede ved tastaturet.

 1. WizardKarakter VanirKarakter
  «Weka»7 «Smurfegutten»5
  «Sidon»6 «Wave»6
  «Nygård»6 «SleepWe»5
  «Addi»8 «Vardags»4
  «Denden»8 «Espen5b»5

Siste fra forsiden