Anmeldelse

Medieval Total War: Viking Invasion

Nå er det på tide å finne fram vikinghjelmen du brukte på sist landskamp og stamtreet som viser at du langt tilbake stammer fra en eller annen vikingkonge. Creative Assembly har nå sluppet en tilleggspakke til sitt populære spill Medieval: Total War i deres etter hvert så respekterte Total War-serie.

Side 1
Side 2
Side 3

Som dere kanskje skjønner; denne gangen er det vikingene som får oppmerksomheten. Viking Invasion bringer på ingen måte skam over våre fryktede forfedre, hele Europas ”bad boys".

Ingen bakgrunnshistorie
Installasjonen av Medieval: Total War tar utrolig lang tid, og Viking Invasion lever opp til forgjengeren. Har du en litt treg PC så kan det hende du må vente 1-2 timer til sammen før du får satt deg ned og kost deg. Knotete er det også hvis det skjer noe feil under installasjonen (som det gjorde hos meg). Da går det ikke å bare avinstallere Viking Invasion, men alt må avinstalleres. Så kan du igjen begynne med den lange installasjonsprosessen. Dette kan være utrolig irriterende. Litt skuffende er det også at det ikke er laget en ny intro-film. I tilleggspakken til Shogun: Total War fikk du fortalt en historie rundt det hele og hva som førte til situasjonen man var en del av. Dette finner du ikke i Viking Invasion. Her blir du kastet rett inn i handlingen. Ikke at det har så stor betydning for selve spillet, men det ligger en liten demper på total opplevelsen.

Med Viking Invasion er klokken skrudd tilbake til tiden etter kollapsen i det romerske riket. Overalt slåss stammer og krigsherrer om makt og land, noe som gjør jobben relativt lett for vikingene. Viking Invasion introduserer en helt ny kampanje som begynner med Vikingenes plyndring av Lindisfarne-klosteret i 793, og slutter i 1066 med Harald Hårådes mislykkede erobringsforsøk på England. Viking Invasion har fokuset på de britiske øyer som er langt fra å ligne en samlet nasjon. Storbritannia styres langt på vei av krigshelter og høvdinger, og alle vil ha sin del av makten; kelterne, skottene, sakserne, mercerne, de northumbriske og pikterne. I tillegg har vi jo vikingene som ønsker å plyndre alle for alt de har av verdisaker.

Savner svenskene og Normandie
Kartet er en forstørret utgave av de britiske øyer (pluss Norge og Danmark) som nå består av en ca. 60 provinser sammenlignet med 6 på det gamle Europakartet. Rundt øyene finner du et dusin med forskjellige hav som vikingene snart vil herje på. Det er litt kjedelig at de svenske vikingene ikke har fått være med på spillet. Dette er selvsagt fordi det er de britiske øyer som er i fokus, men det hadde vært gøy å kjøre noen raid i Østersjøen også. Et siste savn er Island og Færøyene som var viktige for de norske vikingene. De kunne blitt brukt som små baser til nye raid og herjinger, da det som sagt er utrolig vanskelig å holde på biter av fastlandet. På kartet i spillet ser man en liten del av Frankrike rundt Normandie, men det går ikke an å gå i land og erobre området. Det synes jeg er veldig synd da vikingene som kjent også inntok dette området. Kartet kunne med andre ord vært forstørret i flere retninger.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden