Anmeldelse

Medieval Total War: Viking Invasion

Nå er det på tide å finne fram vikinghjelmen du brukte på sist landskamp og stamtreet som viser at du langt tilbake stammer fra en eller annen vikingkonge. Creative Assembly har nå sluppet en tilleggspakke til sitt populære spill Medieval: Total War i deres etter hvert så respekterte Total War-serie.

Side 1
Side 2
Side 3

Trenger ny grafikkmotor
På den tekniske siden av spillet er alt så å si uendret. Det er lett å se at grafikken nå er klar for pensjonering. Det nærmest kribler i kroppen når jeg tenker på den nye grafikkmotor skal brukes i Rome: Total War, som er utrolig bra ut. Med store slag og tusenvis av menn på slagmarken er grafikken fortsatt slående, men når du kommer nærmere innpå kan du se at den er foreldet. Lyden er det ikke gjort store endringer på. Det har kommet ett par nye lyder i spillet til mange av de nye tingene som er lansert, for eksempel lyden av kokende olje som helles ned mot soldatene. De kunne nok lagd enda flere lydeffekter .Et vilt norrønt krigsrop når vikingene angriper hadde for eksempel ikke vært å forakte. Det finnes også 6 nye musikkspor, alle veldig bra. Multiplayer er så å si uendret fra Medieval, og savnet etter et kart når man spiller multiplayer er fortsatt stor.

Det største problemet med Viking Invasion er faktisk tidsrommet den foregår i. Du har ikke den samme variasjonen i enheter som du hadde i middelalderen. Bueskytterne eller ridderne kan ikke på noen måte sammenlignes med sine likemenn i middelalderen. Dette tar bort en del av det strategiske rundt de storslåtte kampene. I selve viking-kampanjen er vikingene helt klart de morsomste å være i spillet. Å spille som de andre nasjonene kan være heller kjedelig i lengden, i hvert fall kjedeligere enn å spille en av de vanlige middelalder-kampanjene. Religionen og Paven har også mistet (eller ikke enda fått) mye av makten sin, og dermed er også litt av utfordringen borte. Vi må ikke glemme at det også er flere nyheter til Medieval: Total War her, som kan få deg til å ønske å pusse støv av den gamle storheten. Et par historiske blundere må bemerkes. For eksempel har vikingene horn i hjelmene sine. Som de gode nordmenn vi er vet vi at det er heller noe tegneserieskapere har funnet på, uten basis i realiteten.

Konklusjon
Likte du Medieval: Total War så kan du med trygghet kjøpe Viking Invasion og være sikker på at du får valuta for pengene. Har du ikke vært borti Medieval: Total War er det kanskje ikke verdt å gå i innkjøp for å spille Viking Invasion. Har du god tålmodighet kan du da vente på Rome: Total War. Å spille som vikingene er kjempemorsomt, og kan absolutt anbefales. Å spille som de andre nasjonene er ikke like gøy, men for å kompensere er det en del små nyheter til middelalder-kampanjene som forbedrer spillet ytterligere og gir et lite friskt pust. Viking delen er veldig godt gjennomført. Alle land har klart sine sterke og svake punkt, og det er mange nye enheter og ett helt nytt teknologikart er utviklet. Det er også ting å utsette her: Hele vikingkonseptet kunne dreid seg om mer enn bare Storbritannia. Det er også deler ved hovedspillet som kunne vært forbedret, for eksempel sjøslagene.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden