Telialigaen - League of Legends

Mener Domino hadde vært bedre med treneren i Mid Lane

Riddles Mid Lane-spiller Isak «Energy» Fjell holder ingenting tilbake før rundens hovedkamp mot Domino.

Riot Games

SLIK SPILLES FEMTE RUNDE I TELIALIGAEN LEAGUE OF LEGENDS:

Vis mer

SØNDAG 11. OKTOBER

18:00 - Viking - Wizard
18:00 - Bifrost - Nordavind
18:00 - Last Minute - PredatorX
18:00 - Celestial - Vanir
20:00 - Domino - Riddle

Etter tre uker uten norsk League of Legends på agendaen er Telialigaen endelig tilbake.

Hvor godt lagene har brukt høstferien til å finpusse ferdighetene gjenstår å se, men at gjenværende halvdel av seriespillet blir en uhyre spennende affære er det ingen tvil om.

Telialigaens femte serierunde toppes med toppkampen mellom Domino og Riddle. Lagene ligger foreløpig på andre- og tredjeplass på tabellen, og på søndag kjemper de om svært viktige poeng i kampen om en plass i sluttspillet.

LES OGSÅ: Jukseanklager overskygger historisk norsk King of Nordic-sluttspill

Se hovedkampen mellom Domino og Riddle søndag klokken 20:00 på Twitch »

Riddle stiller forberedt til kamp

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Tom «Nijhuis» Nijhuis (Top)
William «Cheelm» Frövén (Jungle)
Isak «Energy» Fjell (Mid)
Jakob «JackSpektra» Kepple (ADC)
August «Quixeth» Skarsfjord (Support)

Så langt har Riddle spilt uavgjort i to av fire kamper. Skal de sementere sin plass i sluttspillet, er de nødt til å ta poeng mot Domino. Lagets Mid Lane-spiller Isak «Energy» Fjell ser ikke på noe annet enn seier som aktuelt.

– Domino er selvfølgelig et bra lag, men de ble uten tvil hauset opp mer enn de burde blitt før sesongen startet. Jeg vil si de er et av de fire beste lagene, men de kunne vært innenfor topp to om den beste spilleren på laget hadde spilt Mid Lane, og ikke vært trener. Det blir neppe noe annet enn tre poeng for oss.

Fjell sier også til Gamer.no at Riddle-laget har fått mye ut av Telialigaens pause, og at de har planen klar for søndagens toppkamp.

– Vi har ikke trent på noe spesielt i løpet av høstferien, bare jobbet hardt mot en bedre synergi og å bli mer samkjørt som et lag. Pausen har gitt oss mye, og vi stiller godt uthvilte og klare til søndag.

En stor del av Riddles plan kan fort vise seg å handle om å begrense Dominos Mid Lane-spiller Alexander «HHNeverlucky» Fedde. Skal vi tro Fjell, er det nemlig han det står på for motstandernes del.

– For å vinne er vi bare nødt til å kontrollere Mid Lane. Domino ser best ut når «HHNeverLucky» kan spille som han ønsker, og det er både en styrke og en svakhet, sier han før han fortsetter.

Les også
Foxed sjokkerte Oilers - topper tabellen

– Han er sannsynligvis den beste Mid Lane-spilleren i Telialigaen når han spiller Ekko. Problemet er at han aldri får spilt den helten, og da er han ikke noe annet enn middelmådig. Han får krysse fingrene for at laget velger gode helter for han, ellers vil han bli overkjørt.

LES OGSÅ: Norge vant King of Nordic – første gang på 20 måneder

Har hentet inn forsterkninger

DISSE SPILLER FOR DOMINO:

Vis mer

Thomas «cptcatface» Hau (Top)
Martin «Yike» Sundelin (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Alex «Mirbs» Holmin (ADC)
Alf-Kristian «Nash» Sund (Support)

Også Domino har brukt ferien godt, ifølge Alexander «HHNeverLucky» Fedde. Laget har, i tillegg til å proppe dagene fulle av treningskamper, hentet inn forsterkninger i form av Top Lane-spilleren Thomas «cptcatface» Hau.

– Vi har brukt ferien til mange treningskamper og forberedelser. I tillegg har vi hentet en ny og relativt ukjent norsk Top Lane-spiller for å styrke sjansene våre for resten av sesongen. Vi er ikke fornøyde med noe annet enn seire resten av sesongen, og håper at Nordavind går på en glipp mot et av de andre lagene.

Om forberedelsene og forsterkningen leder Domino til seier gjenstår å se, men Fedde mener selv at lagets sjanser for tre poeng er gode.

– Kampen mot Riddle kommer definitivt til å bli en hard og vanskelig kamp. De er et sterkt lag og jeg vet at de alltid tar ting seriøst, så de har nok trent og forberedt seg en del i høstferien de også. Sjansene våre for å vinne er dog ganske gode, vil jeg si.

LES OGSÅ: TV 2-profil og tidligere proffspiller tar over som hovedtrener for Dignitas

– Håper han er tøff nok til å la Ekko være åpen

Vil vi se «HHNeverLucky» på Ekko denne runden?
Olav Leiknes/Bitfix Gaming

Riddles ADC-spiller hadde ingen problemer med å omtale seg selv som ligaens beste i sin rolle før tredje serierunde. Dominos Mid Lane-spiller trekker frem nettopp «JackSpektra» som en av kampens potensielt store utfordringer. Likevel har han tro på at de skal klare å håndtere stjernespilleren.

– Deres skumleste spiller er definitivt «JackSpektra». Han er jo helt i toppen av Challenger-rangeringen, og vet virkelig hva han driver med. Han har også sine favoritthelter som for eksempel Draven, og det er vi nødt til å passe oss for. Likevel har jeg troen på at «Mirbs» og «Nash» klarer å knekke Riddles Bot Lane, så får vi på resten av kartet gjøre jobben vår.

Fedde uttaler seg også respektfullt om sin motstander i Mid Lane - «Energy», og legger samtidig ut om deres historie som motspillere.

– Det er alltid gøy å spille mot «Energy» i Mid Lane. Det var faktisk han jeg spilte mot i min første kompetitive kamp under en LAN-kvalifisering i 2016. Jeg var en tilfeldig Diamond-rangert spiller på den tiden, så jeg ble knust. Neste gang vi spilte mot hverandre gjorde jeg det litt bedre, så jeg føler på en måte at jeg får målt utviklingen min mot «Energy» grunnet historien vår. Nå er jeg klar for å gi han en god runde juling i Mid Lane, og jeg håper han er tøff nok til å la Ekko være åpen.

LES OGSÅ: Massiv trenerskandale i Counter-Strike - nordmann blant de 37 utestengte

Siste fra forsiden