Klassisk taktikkspill relanseres

Menn i maskiner

Square Enix børster støvet av Front Mission 3 for å promotere neste spill i serien.

I disse dager forbereder Square Enix en ny giv for sin gamle taktikkserie Front Mission. Front Mission Evolved forkaster det turbaserte systemet fra tidligere spill og skal istedet by på ren action, men Square Enix har gode nyheter for de som heller vil ha taktikk enn adrenalin.

Rollespillgiganten vil nemlig relansere Front Mission 3 på PlayStation Network og PSP. Dette er et av seriens høydepunkter, og det eneste som tidligere er utgitt i Europa.

Front Mission 3 foregår i en ikke så alt for fjern fremtidsverden. Verdens nasjoner har samlet seg i en rekke digre superstater og allianser som stadig er i tottene på hverandre, og tradisjonelle våpen og måter å føre krig på er i stor grad byttet ut med ruvende kampmaskiner som kalles wanzere.

Historien starter når den unge wanzer-piloten Kazuki Takemura blir involvert i Japans utvikling av et nytt supervåpen. Kazuki oppdager at hans egen familie har en hånd med i utviklingen av våpenet og at et par lyssky organisasjoner er interessert i det.

For å berge sine kjære må Kazuki slå seg sammen med en av dem, men hvilken? Avhengig av hvilken organisasjon du ender opp med får du to helt forskjellige utgaver av historien med egne karakterer og kamper.

Selve kampene er basert på det tradisjonelle rutenettet vi kjenner fra andre japanske taktikkspill, hvor du og motstanderen tar hver deres tur til å flytte stridsenheter rundt på slagmarken. Enhetene dine er selvsagt wanzere, og hva slags maskiner du har tilgang på avhenger av hva slags deler du har. Spillet lar deg nemlig skru sammen egne wanzere fra deler du har kjøpt eller knabbet fra andre.

Det ikke er oppgitt noen konkret lanseringsdato eller pris for Front Mission 3.

Siste fra forsiden