Feature

Telialigaen - League of Legends

Mer åpen 1. divisjon enn på lenge

Hele fem lag kan komme til å knive om de fire sluttspillplassene i Telialigaen.

Nordavind vant høstsesongen i fjor, men hvem stiller de med til kamp denne sesongen?
Sindre Stien/Good Game

Jula er over og et nytt år har kommet. Det betyr også at Telialigaen endelig kommer i gang igjen. Tradisjon tro har det vært alvorlig mange overganger i løpet av vintermånedene, og de fleste lagene i ligaen er ugjenkjennelige.

I tillegg til dette har vi fått nye klubber inn i bildet, blant annet Eliteserieklubb Viking. Regjerende mester Nordavind beholder fire spillere fra forrige sesongs triumf, men legger samtidig til ytterligere fem (!!) spillere.

Som vanlig spilles alle kampene på søndager i League of Legends. Forrige sesong ble det forsøkt å spille hovedkamp klokken 20:00 i stedet for 18:00, og dette fortsetter inn i vårsesongen.

Sliter du med å henge med på hva som har skjedd siden Telialigaen rundet av i november? Vi har sammen med Telialigaen-kommentator Kristian «Sangopan» Heggland samlet en oversikt over de ulike lagene og gjort en vurdering på hvordan vi tror sesongen ender. Julian «DogSledder» Nash kommer også med en spådom helt til slutt. Hvordan tror du seriespillet ender?

Første hovedkamp spilles mellom gigantene Fact Revolution og Nordavind. Kampen ser du søndag klokken 20:00 på vår Twitch-kanal »

Sluttspillkandidatene (1. - 5. plass)

Nordavind: Bare nesten favoritt

Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)
Andreas «Weizor» Svanholm (Top)
Frank «Aesthetic» Norqvist (Jungle)
Jonas «Knighter» Jensen (Mid)
Lars «Chrisberg» Christiansen (ADC)
Hendrik «Advienne» Reijenga (Support)

Om «Touch» spiller mange kamper avhenger vel av hvor lenge hans Love Island-opphold varer.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Selv med en voksen tropp er det vanskelig å komme utenom regjerende seriemester Nordavind som favoritt denne sesongen også. De har helt klart de beste individuelle spillerne i laget sitt. Spørsmålet i vår vil vel heller ligge rundt stabilitet i og med at de har så mange spillere å veksle mellom.

Kanskje er ustabilitet grunn nok til at en av de antatt dårligste lagene kommer til å kunne stjele poeng fra Norges største e-sportklubb? Det er mulig. Men når alt kommer til alt så skal de stikke av med troféet også denne gangen, selv med en potensiell ustabilitet.

– Nordavind er nok den heteste kandidaten til tittelen også denne sesongen, sammen med Viking. Det store spørsmålstegnet for meg blir hvordan de prioriterer med tanke på Nordic League, sier Kristian «Sangopan» Heggland.

LES OGSÅ: Nordavind vant Telialigaen League of Legends

Fact Revolution: Nytt lag, nye muligheter

Les også
Jakten på Norges neste Rocket League-konger avgjøres på søndag
Adrian «Dipzey» Kjellesvik og Fact er et usikkert kort med mange nye spillere.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Jannik «SyRaX» Born (Top)
Giuliano «Kr» Wölm (Mid)
Kris «7Q» Abrahamsen (ADC)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Daniel «PoroOfVoid» Hovda (Support)
Sander «Zhandia» Skogstad (Innbytter)
Lagoppstilling ikke bekreftet

Fact stiller til ny sesong med nytt lag. Forrige sesongs sluttspill-lag har byttet ut samtlige spillere, og kommer derfor inn med blanke ark. Her er det en blanding av spillere med tidligere Telialigaen-erfaring, samt et par nye tilskudd.

Det blir spennende å se hvordan de nye takler nivået i ligaen, men det er også naturlig å tro at en tradisjonsrik klubb som Fact etter hvert har blitt har anskaffet seg spillere som skal være med å kjempe om en plass blant de fire beste i ligaen.

– Fact kommer som alltid til å være med helt der oppe, sier Heggland.

Riddle: Finalist

Tom «Nijhuis» Nijhuis (Top)
Henrik «Waldan» Bratlie (Jungle)
Andreas «Yupwulf» Brustad (Mid)
Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
Dennis «Denden» Bui (Support)
Fredrik «TWP» Johannessen (Innbytter)

Andreas «Yupwulf» Brustad har byttet ut Fact-drakten med Riddle.
Fact Revolution

Riddle har satset mye de siste årene med Eliteserie-samarbeid og profesjonalisering av klubben. Nå er de tilbake og klare for ny sesong i sine sedvanlige sorte og grønne drakter. Inn har en helt ny lagoppstilling kommet, med unntak av Noman «Nomi» Ahmad som fortsetter for klubben.

Under annonseringen av sin nye lagoppstilling uttalte Ahmad følgende.

– Jeg var med å plukke ut noen av disse spillerne selv, så jeg er kjempefornøyd med alle lagkameratene mine denne sesongen. Jeg har virkelig tro på denne lagoppstillingen.

Ahmad sine antydninger stemmer også overens med våre eksperter sine, som tror at klubben kommer til å være blant de beste når sesongen skal oppsummeres.

– Riddle kommer nok garantert til å være med når vi skal reise på sluttspillet i mai, forteller Heggland.

LES OGSÅ: – Tiden etter Nordavind har vært en stor lettelse

Viking: Eliteserien + Telialigaen

Håkon «Koolberg» Solberg (Top)
Alexander «HHNeverLucky» Hegland Fedde (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)
Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik (Reserve)
Simon «Slemp» Ellefsen (Reserve)

Håkon «Koolberg» Solberg trer ut av Celestial og inn i Viking.
Sindre Stien/Good Game

Eliteserieklubben Viking har kommet inn i Telialigaen. Dette blir en spennende lagoppstilling som muligens er den største favoritten til å vinne, sammen med Nordavind. Laget består av stjernespiller Anders «Sharp» Lilleengen, ligaens desidert beste spiller, og har dermed en tunge på vektskålen allerede der.

Sammen med seg har han en drøss erfarne spillere som skal løfte Stavanger-klubbens muligheter utover sesongen. Håkon «Koolberg» Solberg har tatt av seg Celestial-drakten og ikledd seg Viking-klær.

– Satsingen fra Viking sin side, blir det en spennende sesong der det ser ut til at det er Nordavind og nettopp Viking som skal kjempe om tittelen.

LES OGSÅ: – Håndplukket spillere som passer best sammen i et lag

Dreamz: «Boffen» er tilbake

Mattias «Westerhus» Westerhus (Jungle)
Per Andre «Bentsen» Bentsen (Mid)
Sebastian «Boffen» Gsell (Top)
Casper «Duzzskull» Wold (ADC)
Kaspar «CaseClosedxD» Kvinge (Support)

Veteran «Boffen» gjør comeback i Telialigaen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Sebastian «Boffen» Gsell er tilbake i det gode selskap, denne gangen uten Celestial i ryggen. Det blir spennende å se hvordan Telialigaen-veteranen gjør det i comebacket. Klubben stiller med relativt ukjente navn rundt veteranen, så det er usikkert hvor godt klubben kommer til å gjøre det gjennom sesongen.

Kanskje er erfaringen til Gsell nok til å ro i land en sikker plass midt på tabellen. Heggland er også usikker, mye grunnet lite erfaring.

– Jeg er usikker på laget på grunn av mange ukjente navn, men det skal bli veldig kult å se «Boffen» i aksjon igjen.

LES OGSÅ: – Å legge skjebnen vår i Bitfix-kampen vil være som å vedde på en hest uten bein

Ingenmannsland (6. - 7. plass)

Vanir: Vanesak

Magnus «Arceus» Otterdal Hilsen (Top)
Andreas «Sulten» Leikvik (Jungle)
Bendik «Metanon» Alvik (Mid)
Rei «Ray» Hamzaj (ADC)
Besmir «Levi» Jakupi (Support)

Vanir har blitt et vanlig navn å se på tabellen når man kikker på 1. divisjon i Telialigaen League of Legends. Klubben har nok en gang stablet sammen en lagoppstilling som skal være klar til sesongstarten 26. januar.

Laget kommer mest sannsynlig til å befinne seg i ingenmannsland, men berge plassen med grei margin også denne sesongen. Laget har greit med erfaring innabords, og kommer til å plukke poeng jevnt og trutt mot de antatt dårligere lagene.

– Vanir har noen kjente navn for de som har fulgt med på Telialigaen tidligere, og kan være med å lukte på en sluttspillplass.

Bifrost: Mye ukjent

Elias «Bråten» Braut er klar for Bifrost.
Privat

Morten «Mortysporty» Carstens (Top)
Bennet «Cree» Lill (Jungle)
Elias «Bråten» Braut (Mid)
Thomas «Skive» Osdal (ADC)
Joakim «Jununquaksisium» Skråmestø (Support)
Isak «Energy» Fjell (innbytter)

Mye likt med Vanir hos Bifrost. Klubben som før sesongen slo seg sammen med Demise har noen kjente navn fra tidligere sesonger, men også en del debutanter. En usikker lagoppstilling med tanke på ferdigheter, noe som både kan være en fordel og en ulempe. De kan komme inn i en kamp mot de antatt beste lagene med overraskelsesmomentet, siden de er relativt ukjente.

Det de også har er en klubb som satser litt i ryggen. Økt fokus og profesjonalisering vil bare gagne spillerne i klubben.

– Samme som med Vanir så er dette en miks av kjente og ukjente spillere. Kommer nok til å ende opp midt på tabellen, sier Heggland.

Nedrykkskandidatene (8. - 10. plass)

Celestial: Overgangskaos

Også «Espen5b» gjør comeback.
Privat

Kjetil «Bruiser» Aadde Martiniussen (Top)
Thomas «Brorheim»Pesonen Haug (Jungle)
Jonas «Arentz» Arentz Hernæs (Mid)
Henrik «RudeDude» Vågenes (ADC)
Lars Agnar «Lars Agnar» Ekker (Support)
Espen «espen5b» Drange Jensen (Innbytter)

Stakkars Celestial. Like før seriestart mistet de hele lagoppstillingen, deres tredje lagoppstilling siden høstsesongen i følge leder Benedichte Breistøl. Klubben stod i fare for å miste plassen de har hatt helt siden ligaens opprinnelse.

Etter en runde på Spillermarkedet ble det likevel satt sammen et lag. Her er det en miks av litt erfaring samt noen debutanter. Det blir spennende å se om laget klarer å få til noe samspill og synergi på kort tid med lite forberedelser. Det er naturlig å tro at de havner i nedrykksstriden.

Heggland er glad for at klubben berget plassen og fikk skaffet seg et lag, men er usikker på hvordan de gjør det.

– Det er umulig å si noe som Celestial da deres nye lagoppstilling er få dager gammel. Klubben er jo en av de som de fleste kjenner best, så det er bare trist at det nesten gikk galt, forteller Heggland.

LES OGSÅ: Har vært med helt siden starten av Telialigaen - nå risikerer Celestial å bli trukket

Domino: Ferske

Hannes «Raxes» Ekman (Top)
Eivind «Scumwave» Østlie Haraldstad (Jungle)
Magnus «Valiant» Thoresen Østmo (Mid)
Andre «Malo» Kvalberg (ADC)
Charlotte «Charry» Helgesen (Support)

Domino er et av de mest ukjente lagene i divisjonen. Klubben har lite erfaring fra Telialigaen tidligere, men det er verdt å nevne at ligaens eneste kvinnelige tilskudd, Charlotte «Charry» Helgesen, har deltatt i toppdivisjonen tidligere.

Laget kommer mest sannsynlig til å kjempe med GamerGrotta og Celestial om å skrape til seg kvalifiseringsplassen gjennom hele sesongen. Heggland sier han har alt for lite informasjon om spillerne på laget til å uttale seg.

GamerGrotta: Usikkert kort

Kevin «Weerty» Do (Support)
Phi «Rainbow Dasher» Nguyen (Mid)
Joo «blackasianman» Vo (ADC)
To siste ikke klare

Samme som med Domino så er GamerGrotta også satt sammen av ukjente spillere. Når de i tillegg like før seriestart bare står oppført med tre spillere er det vanskelig å si hvordan det går. Det blir lite samspill når laget aldri har spilt sammen, så om de mangler individuelle ferdigheter så blir det lite å falle tilbake på.

Det er vanskelig å se for seg noe annet enn en kamp om kvalifiseringsplass i ligaen. Heggland hadde lite å si om GamerGrotta også.

Slik tror vi tabellen ser ut etter endt seriespill

Spådom av:«Sangopan»«DogSledder»Mathias
1.NordavindNordavindViking
2.VikingVikingNordavind
3.FactFactRiddle
4.RiddleRiddleFact
5.CelestialBifrostBifrost
6.BifrostVanirVanir
7.VanirCelestialDreamz
8.DreamzDreamzCelestial
9.GamerGrottaGamerGrottaDomino
10.DominoDominoGamerGrotta

Siste fra forsiden