Mer Dragon Age om ett år

Og det er ikke eneste godbiten fra EA i år.

Så var det den tiden på året igjen. Julehandelen er for lengst overstått, og nå skal det neste årets stortitler annonseres for å kappes om vår gunst lik en bisarr parringslek. Vi vet alle hva som kommer, men vi klapper og ler like godt straks vi får det svart på hvitt. Og det er ingen liten liste med spill giganten nå har avslørt i sin kvartalsrapport.

Som perler på en snor

Dragon Age: Origins var et av fjorårets aller største titler. Spillet fikk fantastisk god kritikk, og høstet blant annen en perfekt tier av Magnus her på Spillverket. Det gikk jo som det måtte gå, og nå kan vi glede oss til neste kapittel i Dragon Age-sagaen som kommer allerede første kvartal 2011. Gode gamle Bioware står PC-eiere bi, og spillet er ventet til alle plattformer, også inkludert håndholdte. Men det stopper for all del ikke der.

Ny nanosuit i Crysis 2.

Etterlengtede Crysis 2 skal sammen med mer EA Sports-spill gjøre sitt for å fylle EAs enorme lommebok fjerde kvartal i år, akkurat i tide til jul i de tusen hjem. For noen dager siden kunne vi melde om de første detaljene rundt det som antakelig blir årets peneste spill – les mer om det her.

Crysis 2 blir imidlertid ikke ensom i julehandelen, men får følge av det som kan se ut til å være hele to nye Need for Speed-titler, som forhåpentligvis fortsetter oppturen etter det overraskende solide Shift.

Av andre godbiter kan vi finne etterlengtede Dead Space 2, og et nytt skytespill fra Gears of War-utvikler Epic, som begge er ventet første kvartal 2011. Dette er trolig ikke GoW 3, siden de to foregående spillene er blitt utgitt i samarbeid med Microsoft Game Studios. Høvding i Epic, Mike Capps, uttalte også på Tokyo Game Show i høst at et eventuelt GoW 3 ville være å finne først på neste generasjons konsoller med Unreal Engine 4, men denne uttalelsen ble senere trukket. Mer sannsynlig er det at det dreier som et nytt samarbeid som EA og Epic annonserte for en stund tilbake, og muligens er det snakk om et spill fra den Epic-eide utvikleren People Can Fly, ved navn Bulletstorm.

Mer blod og gørr i Dead Space 2

Til slutt avslører EA, ikke overraskende, at det blir mer virtuell hverdag med et nytt, ikke-navngitt Sims-spill i tillegg til mer muterende kreasjoner fra Spore-franchisen – denne gangen uten Gudespill-kongen Will Wright.

For ørtende gang på rad går EA på en blodrød smell med elendige tall. Selv om de sterke salgene fra storspillene før jul gjorde underskuddet mindre gigantisk denne gangen, så må man snart begynne å lure på hvor mye lengre de vil klare å holde det gående. Vi vet at Disney tidligere har snust på oppkjøp av den gamle traveren, som nå står med gjørme godt opp til livet. Kanskje trår Mikke Mus og vennene hans til og redder dagen?

Vi går som alltid et svært spennende år i møte, og vil du se den fulle oversikten over nye spill fra EA, kan du bare klikke deg inn her.

(Kilde: Kvartalsrapport)

Siste fra forsiden