Terror under Moskva

Metro 2033 får utgiver

THQ vil gi ut det uhyggelige skytespillet Metro 2033.

Metro 2033 er et førstepersons skytespill basert på en roman ved samme navn, skrevet av den russiske forfatteren Dmitry Glukhovsky.

Bildematerialet i denne artikkelen er fra 2007.

Spillet foregår tjue år etter at en apokalyptisk katastrofe utryddet det meste av menneskeheten. Handlingen finner sted under ruinene av Moskva, hvor en gruppe mennesker desperat forsøker å overleve i restene av det som en gang var byens undergrunnssystem.

Ditt navn er Artyom, og du har levd praktisk talt hele livet i denne marerittaktige verdenen. Du bor sammen med en liten gruppe overlevende, i et rolig hjørne av undergrunnssystemet.

Nå skjer det imidlertid noe som gjør at du må legge ut på en farlig reise gjennom jernbanenettverket, for å advare de andre gruppene med mennesker om en kommende trussel. Men reisen stopper ikke der; snart må du ned i glemte katakomber, og til slutt må du opp på overflaten og møte de ubeskrivelige farene som venter der.

– Metro 2033 vil sende gamere inn i en skremmende fremtidsvisjon. Utviklerne har jobbet tett sammen med Dmitry Glukhovsky for å levere en unik spillverden, en involverende og filmatisk historie og en utrolig, stemningsfull opplevelse som kan rivalisere alle spill i denne kategorien, sier THQ-mann Richard Williams.

Metro 2033 ble opprinnelig kunngjort i 2006, og utviklerne i 4A Games har blant annet brukt årene som har gått på å lage svært avansert grafikkteknologi. Lanseringen vil finne sted tidlig neste år, og spillet kommer til Xbox 360 og PC. Mer info blir snart å finne på det offisielle nettstedet.

Siste fra forsiden