Microsoft dropper spennende titler

Double Fine og Oddworld Inhabitants er på jakt etter nye utgivere, etter at Microsoft har droppet utgivelsesavtalene med dem.

Oddworld Inhabitants er folkene bak Oddworld-spillene, og er i full gang med et nytt spill i Odd-franchisen. Etter at Munch's Oddyssee, som var et av de tidlige Xbox-spillene, ikke ble den suksessen Microsoft hadde håpet på ser det ut til at de har mistet litt av interessen for denne spillserien de var så ivrige med å skaffe seg rettighetene til. På GDC-messen ble det klart at de har kuttet samarbeidet med Oddworld Inhabitants.

Det neste Oddworld-spillet heter Stranger, og var tidligere kjent som Steef's Oddysee. Vi vet ikke så mye om spillet, annet enn at det vil foregå i et Western-aktig miljø, og at det høyst sannsynlig kun vil komme til Xbox. Oddworld Inhabitants er i samtaler med en rekke andre utgivere, så det at Microsoft ikke lenger vil utgi tittelen bør ikke bety noe for oss spillere.

I dag ble det også klart at Microsoft ikke lenger vil gi ut Double Fine sitt lovende plattformspill Psychonauts. Selskapet har gitt ut en ordknapp pressemelding hvor de forteller at de har besluttet seg for å kutte utgivelsesavtalen med Double Fine, men at de tror på visjonen til utvikleren og fremdeles ønsker å se spillet komme ut til Xbox.

Psychonauts er en spennende tittel som har fått mye oppmerksomhet av pressen, mye på grunn av sitt stilfulle og merkelige utseende. Spillet er et surrealistisk actioneventyr hvor du får rollen som en ung superhelt som kan (og må) bruke sine paranormale krefter for å se inn i andre karakterers hoder, starte branner og gjøre en hel masse andre spennende ting.

Spillutviklingen ledes av Tim Schafer, som er mannen bak spill som Full Throttle og Grim Fandango. Det var meningen dette humoristiske spillet skulle komme i salg til jul, og forhåpentligvis finner Double Fine en ny utgiver innen rimelig tid slik at spillet ikke kanselleres fullstendig. Det anbefales forøvrig at du tar en tur innom Double Fine sin hjemmeside for å se litt av den humoren vi kan forvente oss om spillet noensinne blir ferdig.

Siste fra forsiden