Anmeldelse

Microsoft Flight Simulator 2002

For andre gang i år har Microsoft kommet med en utgivelse som kanskje ikke engang kan kalles et spill. Simulatoren har eksistert i 20 år nå, og utnytter fortsatt maksimalt av hva PC-teknologien kan gi. Det er over 2 år siden forrige oppdatering, men Microsoft ser ut til å ha brukt tiden flittig og laget tidenes flysimulator.

Side 1
Side 2
Side 3

Akkurat som forgjengeren fra 1999 inviteres du til en virtuell opplevelse, hvor du skal fly siviliserte fly rundt til enhver krok på denne planeten. Men å sammenligne de to utgivelsene ytterligere, er som å sette norsk og amerikansk ishockey opp mot hverandre. Antall flyplasser har økt til 21.000, og fly som monsteret Boeing 747-400 og Cessna 172S Skyhawk SP har blitt lagt til i databasen siden sist. Hvilket betyr at vi er oppi et utvalg av 11 fly og 1 helikopter.

Av andre farkoster kan vi nevne Boeing 777-300 og 737-400. Cessna 182S Skyland RG, Bell 206B JetRanger III helikopter, Learjet 45, Extra 300S stuntfly og Sopwith Camel. Det er også fullt mulig å importere inn fly fra tidligere versjoner av FS, og alle versjoner av Combat Flight Simulator.

Installasjonen gikk som en drøm, og vi pleier ikke nevne stort om den prosessen i våre anmeldelser. Men du bør være oppmerksom på at spillet i sin helhet tar 1.6 GB og enda litt ekstra for cache bør tas med i betraktning. Det er mulig å begrense dette ned til 650MB. Hvis du i lengre tid har vurdert å oppgradere maskinen din litt, er det på tide nå. Dette spillet krever sin mann.

Det er to versjoner av dette spillet i butikkene, akkurat som tidligere. En profesjonell versjon, og en standard. Pro utgaven inneholder noen ekstra fly men er stort sett rettet mot utviklere som ønsker å dille rundt med gMax omgivelsene og lage nye fly og addons med Flight Dynamics Editor. Det er også en Instruction Station som kan kjøres på annen PC som gjør at studenter kan overvåkes, og settes på forskjellige prøver. Skal ikke gå så mye inn på dette nå, og jeg vil anta at de fleste klarer seg fint med standard utgaven.

Lærerik opplæring
FS 2002 er den første av versjonene som tilbyr skikkelig interessante tutorials. Manualer, håndbøker og annet lesbart stoff har alltid vær tilgjengelig, men aldri så brukervennlig som i år. "Kom i gang" videoene er godt tilrettelagt for ferske piloter. Kjente og erfarne instruktører tar deg gjennom forberedelsene og det grunnleggende med flyvingen. Når du mestrer disse enkle øvelsene, kan du gå videre på online håndbøker, eller interaktive trenings sessions.

Som alltid med denne serien kan du selv velge hvor latterlig lett eller uhyre krevende det skal være å styre flyet. Tilhengere av rask action kan redusere på realismen, og hoppe over grunnarbeidet på flyplassen ved å bruke en såkalt "slew" mode for å komme seg opp i høyden eller bevege seg raskt mot et interessant mål.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden