Microsoft med mye nytt spilltilbehør

På Microsofts pressekonferanse på GC fikk vi informasjon om nytt spilltilbehør til Xbox 360 og Windows, samt et par nye Vista-spill.

Microsoft er den eneste av de tre plattformholderne som ikke har en stor lansering til høsten, og derfor var pressekonferansen deres på årets Games Convention i Leipzig stort sett preget av ting vi visste fra før. De brukte mye tid på å demonstrere spill til Windows (Crysis fikk for eksempel mye tid på skjermen, og det samme gjorde Flight Simulator X), og de snakket også en del om kommende 360-spill, som Viva Pinata og Forza 2. Sistnevnte blir lansert denne vinteren.

Crysis for PC

I forhold til nye spill, kom de med gladnyheten om at Xbox Live Arcade får brettspillene Settlers of Catan, Allhambra og Carcassone. Dessuten kunngjorde de Vista-versjoner av Lego Star Wars II og Zoo Tycoon II: Marine Mania. De gjorde også mye ut av det faktum at både FIFA 07 og Pro Evolution Soccer 6 vil komme til Xbox 360 i år, mens PS3-kjøpere må vente til neste år før de får spille disse fotballspillene.

Ellers snakket de litt om mulighetene i Windows Vista, som inkluderer mulighet for å hindre småbarn i å spille dataspill ment for voksne. Utviklingsverktøyet XNA fikk selvsagt også en del oppmerksomhet, og det samme gjorde det faktum at Xbox 360 snart skal lanseres i Øst-Europa. Gamle Xbox ble ikke nevnt, og ser ut til å være så godt som død i Microsofts øyne.

Mye nytt spilltilbehør

De viktigste nyhetene fra Microsoft var nok at de planlegger å lansere en haug nytt tilbehør for Windows Vista og Xbox 360 i løpet av det kommende halvåret. Først og fremst har Xbox Live Vision-kameraet deres, som lanseres 6. november her til lands, i to forskjellige pakker.

Den billigste gir kjøperne kameraet, en måneds Xbox Live Gold-medlemskap, et headset og gratis nedlastning av UNO og et kommende XBLA-spill som heter Totemball. Den dyreste pakken inneholder kameraet, headset, UNO, Robotron og et helt års gratis Xbox Live Gold-medlemskap.

Xbox 360-eiere kan også se frem til et trådløst ratt, et trådløst headset og nye frontplater til konsollen. Dessuten får vi Xbox 360 Wireless Gaming Receiver for PC, som er en kompakt mottaker man kan plugge inn i en USB 2.0-port på PC-en, og bruke trådløst Xbox 360-tilbehør for PC-en. Microsoft kunngjorde også Xbox 360 Wireless Controller for Windows.

I tillegg kan seriøse PC-spillere se fram til nye spillmus fra Microsoft, nemlig IntelliMouse Explorer 3.0 og Habu. Sistnevnte utvikles i samarbeid med museksperten Razer, og kommer med justerbare sideknapper og opp til 2000 DPI laseravlesning (dette kan justeres av spillerne). Dessuten loves vi komfortabel design, noe som jo er et must om man skal spille et par timer i strekk.

Habu kommer blant annet med minne på selve musen, som lar deg lagre opp til fem unike spillprofiler som du raskt kan velge mellom. Dessuten får vi syv programmerbare knapper, ultraglatte teflonføtter, og en tynn og fleksibel ledning som gir følelsen av at du spiller med en trådløs mus, samtidig som du får farten og nøyaktigheten til en mus med ledning. Habu lanseres i oktober.

På skryelisten til Intellimouse Explorer 3.0 finner vi blant annet 9000 "frames per second", og to presisjonsmoduser slik at gamere kan få litt ekstra presisjon i situasjoner hvor de trenger det. Ellers loves vi en design basert på gamle Intellimouse Explorer, men et nytt utseende og spillfølelse. Musen kommer i oktober, og for litt mer informasjon kan du besøke det offisielle nettstedet (som riktignok fortsatt teller ned til lansering).

Siste fra forsiden