Microsoft med Xbox/PC-hybrid?

I følge CNN Money ser det ut som at Microsoft planlegger å lansere en hybridmaskin som kan spille både Xbox-spill og PC-spill, og som kommer med en fullverdig versjon av Windows.

CNN Money forteller at B/R/S Group, et selskap som driver med markedsundersøkelser, har samlet sammen informasjon om hvorvidt folk kunne ønske seg en slik maskin. Selskapet har listet Microsoft og deres Xbox-divisjon som klienter, og maskinen går under navnet Xbox Next PC.

Maskinen beskrives som en spillkonsoll med en hard-disk og en innebygd PC. Den vil trenge en PC monitor eller en HDTV ("High Definition Television"), og vil være kompatibel med dagens og neste-generasjons Xbox-spill. I tillegg vil den kunne spille PC-spill og komme med en full versjon av Windows, samt CD-brenner, DVD-spiller (med fjernkontroll) og innebygd tilgang til Xbox Live. Prisen ville være 599 amerikanske dollar, altså litt over 4000 kroner.

Det at Microsoft prøver å finne ut om det er interesse for en slik konsoll-pc betyr naturligvis ikke noe annet enn at det er en mulighet de vurderer, og selv om de skulle finne på å gå for ideen, er det slett ikke sikkert et fremtidig produkt får de samme egenskapene som den beskrevne enheten. Det er imidlertid klart at avstanden mellom Xbox og PC er i ferd med å skrumpe inn, noe den felles utviklingsplattformen XNA er et sikkert tegn på.

Du kan lese hele historien hos CNN Money ved å følge lenken under.

Siste fra forsiden