Discord - Microsoft

Microsoft ønsker angivelig å kjøpe Discord for 86 milliarder

Discord selv vurderer imidlertid å gå på børs.

Discord

Etter å ha sikret oppkjøp av flere spillselskaper i det siste – inkludert Bethesda – har Microsoft angivelig tanker om å åpne pengekassa igjen. Ifølge nye rapporter har Xbox-makeren nå tatt sikte på den populære chatte-tjenesten Discord.

Det var nettstedet VentureBeat som først meldte om at Discord snakker om å selge. Kilder med kjennskap til situasjonen fortalte så til Bloomberg at selskapet allerede har vært i samtaler med Xbox-sjef Phil Spencer. Foreløpig ligger det ingen avtale på bordet, men prisen er anslått å ligge et sted rundt 10 milliarder dollar – eller rundt 86 milliarder kroner.

Microsoft eier allerede lignende tjenester, som Skype og Team. Med Discord ville det imidlertid få med seg over 100 millioner spillere og andre som bruker tjenesten aktivt hver måned.

At selskapene snakker sammen trenger selvfølgelig ikke bety at et oppkjøp vil skje, og ifølge Bloomberg er det mer sannsynlig at det ikke blir noe av. Kildene som har snakket med nettstedet forteller nemlig at Discord trolig heller vil gå på børs enn å la seg kjøpe opp.

Mens teamet prøver å finne riktig vei fremover er tanken å utforske absolutt alle muligheter. Det inkluderer samtaler med potensielle kjøpere, og ved siden av Microsoft har Discord visstnok også snakket med både Epic Games og Amazon.

LES OGSÅ: Nå kommer EA Play til Xbox Game Pass på PC »
LES OGSÅ: Bethesda-spill blir eksklusive til plattformer med Xbox Game Pass fremover »

Siste fra forsiden