Anmeldelse

Microsoft SideWinder Force Wheel 1.0

Microsoft er mest kjent for operativsystemet Windows, og selskapet har i lengre tid produsert en rekke hardware-produkter som tastatur, mus, joysticker osv. Microsoft SideWinder Force Wheel er ratt og pedaler til din datamaskin med Force Feedback for bilspillentusiaster.

Side 1
Side 2

Ingenting er bedre enn ratt og pedaler til bilspill og prisene på disse produktene har blitt såpass rimelige i det siste at de fleste har råd til slikt tilleggsutstyr. Og pr. i dag finnes det særdeles mange produkter innenfor dette området og som de sikkert fleste har erfart kan det være vanskelig å bestemme seg for hva man skal kjøpe. Microsoft SideWinder Force Wheel kan være et slikt produkt - så vi kalte inn produktet til test. Bare så det er sagt, Microsoft SideWinder Force Wheel kommer i en uhyre stor eske, og det kan bidra til å øke spenningen ytterligere. Da vi hadde åpnet esken og hadde gått gjennom esken fant vi følgende i esken:

  • Ratt
  • Pedaler
  • Analog kabel for å koble rattet mot pedalet
  • AC Strøm adapter
  • CD med drivere og spillet Monster Truck Madness 2

Installasjonen
Installasjonen gikk uten problemer både monterings og programvaremessig. Det er en rekke grunner til dette: For det første er manualen svært god. Alt står tydelig tegnet og forklart, bruksanvisningen kommer også på norsk for dem som ikke skulle forstå engelsk For det andre kommer settet med støtte for USB. Og dem som har vært borti i USB ustyr før vet hvor lett dette her. Og helt til slutt var installasjonen fra CDen også veldig enkel. Monteringsmessig er Microsoft SideWinder Force Wheel helt genial. Utstyret bruker ingen sugekopper, for Microsoft har nemlig utviklet sitt eget festemekanisme. Festemekanismen fungerer slik at man plasserer rattet der man ønsket å feste den, under rattet gjemmer det seg en diskré klips som man presser mot bordkanten, også skruer man på en dreiesak som presser rattet mot bordet slik at rattet sitter stødig. Faktisk fungerer dette mye bedre enn sugekopper. Under hele testen klarte vi aldri å bevege rattet - uansett hvor mye vi presset på. Pedalene skal også ha mye skryt, for de sitter også godt på gulvet, det skyldes små gummiknotter som sitter i bunnen av pedalene. Eneste minuset her er at gummien under kan bli skitten, og da vil pedalene skli fort, men dette kan enkelt løses ved at man tar en halveis våt klut og renser gummiene under pedalene. Da sitter de godt igjen.

Inntrykk
Det inntrykket vi har fått av ratt og pedal settet etter ca 1 måneds bruk er imponerende. Settet kommer i hard plast med gummitrekk rundt de viktigste holdepunktene - selv om vi skulle ønske at rattet kom i heltrukket skinn som for eks. enkelte Thrustmaster ratt(er) gjør. Men ellers gjør dette Microsoft produktet god figur. Kalibreringen av ratt og pedalene er også enkel og gjøres via Windows' eget "Game options"-meny via kontrollpanel. Det er også lagt inn et eget spesielt kalibreringsprogram for dette ratt og pedal settet. Her kan man bla. styre effekten på Forcefeedback-motstanden, eller hvor mye man må dreie rattet for å svinge. En annen ting som er verdt å nevne er at en kan lage sine egne profiler, kalt "Schemes". Dette fungerer som á la Creatives "I Want To Hear" funksjon. Det vil si at man har egne profiler for bestemte spill, og kan laste dem inn i bakgrunnen før man starter å spille det spillet man har laget profilen for. Dette er i grunn veldig kjekt. Hvis du ønsker at rattet skal svinge lett i Colin McRae Rally 2.0, men litt mer røffe innstilliger 4X4 EVO er dette altså ingen problem.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden