Microsoft: – Valve gjorde mye med Steam som vi burde ha gjort

De tror dog at selskapet kommer til å møte utfordringer med SteamOS.

Valve

I et intervju med Games Beat forteller Microsoft Studios-sjefen Phil Spencer at de er taknemlige for det Valve har gjort for PC-spilling de siste ti årene.

– De har gjort en god jobb med å holde PC-spill sterke på et tidspunkt der vi selv helt klart burde ha fokusert mer på det hva som skjedde på den fronten, forteller Spencer.

– Vi burde ha bygget noe lignende

Slik ser Valves spillmaskin ut.

Mens Valve har greid å bygge en nettbutikk og tjeneste som rommer 65 millioner brukere siden oppstarten i 2003, har Windows famlet mer i mørket selv. Games for Windows Live ble aldri noen stor og velrenommert tjeneste før den ble lagt ned tidligere i år, og Windows App Store i Windows 8 kan heller ikke hamle opp med forspranget Valve har.

Og Spencer er ikke i tvil om hvorfor det har blitt slik:

– Vi fokuserte nok for mye på bare konsoll. Med Steam har Valve gjort en glimrende jobb med å bygge noe som vi, på mange måter, selv burde ha bygget hos Microsoft, innrømmer Spencer.

Kan bli vanskelig

Alt er dog bare ikke utvetydig skryt fra Microsoft-toppen. Spencer tror Valve må jobbe hardt og mye for å få til sitt siste initiativ mot en egen platform: SteamOS og Steam-maskiner.

Med SteamOS håper Valve å ta over stua.
Valve

– Det er en forskjell mellom å være en spillutvikler, drive en nettbutikk og å være et plattformselskap. Det er et evolusjonært hopp. De gjorde dette da de bykset fra å utvikle Half-Life til å ha et sett med serier for så å drive Steam. De gjorde en god jobb med å lære på dette. Nå prøver de å bli et plattformselskap – på noen måter et maskinvareselskap, men først og fremst et selskap med et eget operativsystem. Det er ikke en lett overgang, tror Spencer.

Han er likevel ikke i tvil om at Valve kan lykkes. Men det vil ta tid.

Ingen Windows-fans

Valve er på sin side ikke store tilhengere av Microsoft og Windows. I fjor gikk gründer Gabe Newell hardt ut mot konkurrenten og kalte Windows 8 en katastrofe for PC-markedet. Spillselskapet er tilhengere av åpne systemer, og har derfor trukket mer og mer mot Linux de siste årene. Gratissystemet SteamOS er da også bygd på en Linux-base, med skal være skreddersydd for å kjøre spill best mulig.

Les også: Valve jobber med håndkontroller
Se også: De første bildene av Valves spillmaskin

Siste fra forsiden