Microsoft vil bytte strømledning på Xboxen din

Her er en viktig melding til alle Xbox-eiere: Microsoft tilbyr seg å bytte strømledningen til Xboxen din, etter at det er oppdaget en skjelden komponentfeil som kan innebære risiko for forbrenning.

Microsoft har i dag gitt ut en pressemelding hvor de informerer om at som en sikkerhetsforanstaltning vil de bytte strømledninger på 14.1 millioner Xbox-konsoller over hele verden. Den nye strømledningen skal beskytte kundene og deres Xboxer mot sjeldent forekommende elektriske komponentfeil som kan innebære risiko for forbrenning.

Slike komponentfeil har forekommet i færre enn én av 10 000 konsoller, og i nesten alle tilfeller har den ikke gjort annen skade enn å ødelegge Xboxen eller ledningen. Det er imidlertid rapportert om 30 tilfeller verden over hvor feilen har ført til skader på personer eller ting (i hovedsak er det kun snakk om mindre forbrenninger på hånden eller røykskader eller mindre skader på teppe eller det møbelet Xboxen har stått på).

Her i Europa er det kun Xbox-konsoller produsert før 13. januar 2004 som trenger ny strømledning. Microsoft beklager uleieligheten, men forteller at de finner det riktig å tilby brukerne nye strømledninger på tross av at det har vært få skadetilfeller.

For å bestille ny strømledning må kundene gå inn på www.xbox.com og klikke på lenken til "Power Cord Replacement for Xbox". Ny strømledning kommer mellom to og fire uker etter at den er bestilt. I mellomtiden bør kundene slå av Xbox-konsollen når den ikke er i bruk. Kunder som ikke har tilgang til Internett kan kontakte Microsoft gratis på følgende telefonnummer: 800 40 975 eller 80014174.

Siste fra forsiden