Xbox Live på Nintendo Switch

Microsoft vil lansere Xbox Live på Nintendo Switch og mobil

Lar spillere ta med seg venner, klubber og «achievements» på tvers av plattformer.

Illustrasjonsbilde.
Nintendo, Microsoft, Gamer.no

Microsoft har, tilsynelatende utilsiktet, kunngjort sine planer om å tilby Xbox Live på flere nye plattformer. Planene kom for en dag takket være en oppføring for et kommende Game Developers Conference-foredrag, der Xbox-skaperen visstnok vil komme med en offisielle avsløringen.

Ta med Xbox-venner til andre systemer

Microsoft og Nintendo har allerede uttrykt sin kjærlighet for hverandre i en trailer for Minecraft.
Nintendo

Nettsiden har siden blitt redigert og mange av detaljene er fjernet, men ikke før den ble oppdaget av blant annet Windows Central. Før endringen fortalte oppføringen om at Xbox Live vil bli tilgjengelig på Nintendo Switch, iOS og Android, som ifølge Microsoft vil bety en enorm økning av tjenestens omfang.

– Nå skal Xbox Live bli MYE større. Xbox Live utvides fra 400 millioner spillmaskiner og omtrent 68 millioner aktive spillere, til over to milliarder enheter med lanseringen av vårt nye kryssplattformsystem.

Med full integrering av nettverkstjenesten får spillere etter planen ta med seg venner, klubber, «achievements» og mer når de veksler mellom systemer. Trolig blir det opp til hver enkelt utvikler å bestemme til hvilken grad et spill skal benytte seg av tjenesten, men kryssplattformarbeid ser uansett ut til å bli lettere.

– Dette vil bryte ned barrierer for utviklere som ønsker at spillerbasen sin skal få spille fritt på tvers av plattformer, forteller Microsoft.

Sony er ikke nevnt i foredragsoppføringen, og det kommer heller ikke som noen overraskelse. Mens PlayStation-selskapet har sagt seg villig til å tilby kryssplattformspilling for enkelte spill, skal det nok mye til før det lar Xbox Live slippe direkte til på sine konsoller.

Rykter hevder at Microsoft jobber med minst to nye konsoller.
Skal etter sigende hete Anaconda og Lockhart »

Siste fra forsiden