Xbox Live - Xbox network

Xbox Live bytter navn til Xbox network

Microsoft vil unngå forvekslinger med Xbox Live Gold.

Microsoft

Xbox Live, nettverksfunksjonaliteten for den samlede Xbox-plattformen, er i ferd med å bytte navn. Fremover skal opplegget hete Xbox network, bekreftet Microsoft denne uken.

Navneendringen ble offisielt avklart mandag, flere måneder etter at navnet «Xbox network» først begynte å dukke opp. I en uttalelse til The Verge forteller en talsperson for Microsoft at tanken er å unngå forvekslinger med abonnementstjenesten Xbox Live Gold – som gir spillere tilgang på nettverkstjenester og en håndfull gratis spill hver måned.

– Xbox network refererer til rammeverket for nettverkstjenestene til Xbox, som nylig ble oppdatert i serviceavtalen til Microsoft. Meningen med overgangen fra Xbox Live til Xbox network er å skille rammeverket fra abonnementstjenesten Xbox Live Gold.

Dermed vil det ikke lenger være Xbox Live man kobler seg til for å spille Xbox-spill på nett. Navnet har stått siden Microsoft lanserte nettverksfunksjonaliteten i 2002, men etter litt over 18 år er det altså over og ut.

Xbox Live Gold-endringer på vei

Endringen følger Microsofts løfte om en overhaling av Xbox Live Gold-tjenesten. Tidligere i år kunngjorde selskapet at abonnementene ville gå opp i pris, noe som ble raskt reversert etter voldsom kritikk fra spillere.

I stedet varslet Microsoft at kravet om Xbox Live Gold-medlemskap for gratisspill forsvinner, på et eller annet tidspunkt. Dermed vil man etter hvert ikke lenger måtte betale for å spille spill som Fortnite på nett.

LES OGSÅ: Sony legger visstnok ned spillbutikkene på PlayStation 3, PlayStation Vita og PlayStation Portable »

Siste fra forsiden